Kat door hoofd geschoten met pijl: “Je zag gewoon z’n schedeltje zitten”

Kat Guus met de plastic pijl die dwars door zijn hoofd zat.
Facebook Frans Roos Kat Guus met de plastic pijl die dwars door zijn hoofd zat.
Het moet een bizar gezicht zijn geweest. Vol afgrijzen zag Frans Roos uit het Nederlandse Waverveen (provincie Utrecht) gistermiddag zijn geliefde kat Guus aan komen strompelen met een pijl dwars door zijn hoofd. “Een of andere imbiciel heeft met een pijl en boog op Guus geschoten.”

Roos doet zijn verhaal aan onze collega's van het AD. Hij kwam gisteren rond half één thuis toen kat Guus aan kwam gestrompeld. “Die pijl zat boven z’n ogen door z’n hoofd op de schedel en vijf centimeter verder kwam ‘ie er weer uit. Je ziet hoe groot die pijl is, dat is wel een heel bizar gezicht.” Het gezin had Guus al een tijdje niet gezien, maar daar maakte Roos zich geen zorgen om. “Hij is wel vaker drie dagen weg. Meestal doet hij z’n eigen ding, maar nu kwam hij aanlopen en een beetje piepen. Ik had ’m vervolgens mee naar binnen genomen. Die pijl die in z’n hoofd zat was al een beetje hard, ik denk dat ’ie er al een dag in moet hebben gezeten.”

De schade die de pijl bij Guus had aangericht was meteen duidelijk. “Boven z’n ogen keek je dwars door z’n hoofd heen naar de andere kant van de kamer. Je zag gewoon z’n schedeltje zitten. Hij heeft wel ongelofelijk geluk gehad,de pijl had ook ergens anders kunnen zitten.”

Guus is inmiddels behandeld door de dierenarts. Daar werd bij binnenkomst direct een behandelkamer voor hem vrijgemaakt. “De dierenarts was meteen in rep en roer. Ze hebben de wonde een beetje schoon weten te maken en hebben hem een aantal spuiten tegen infecties gegeven. Eind van de middag heb ik Guus weer opgehaald” Naar omstandigheden gaat het weer wat beter met de kater. “Hij zit nu binnen en eet weer wat, maar het is nog steeds een hele rare plek. Boven z’n neus zit een hele bult, waarschijnlijk een zwelling die gezakt is. En er zitten nog steeds twee rare gaten. Hij is nog niet zichzelf. Hij sjokt wat door het huis.” Tien dagen antibiotica moeten ervoor zorgen dat de wond verder heelt, zegt Roos.

Boven z’n ogen keek je dwars door z’n hoofd heen naar de andere kant van de kamer

Frans Roos

Speelgoed

Wie er achter de actie zit is niet bekend. Roos deelde diezelfde middag nog een foto van zijn kat vlak na het voorval op Facebook, in de hoop de dader te traceren. “Ik denk natuurlijk: welke mafkees gaat met pijl en boog op een kat schieten?” De pijl is volgens Roos van plastic, met een doorsnede van zo’n 5 a 6 millimeter. Het uiteinde was afgebroken. “Ik heb wel even gegoogeld, deze kan je via AliExpress (grote Chinese internetwinkel, red.) kopen. Dat noemen ze dan speelgoed.”

Ondanks dat er met veel verontwaardiging op zijn bericht wordt gereageerd, zitten er nog geen harde tips tussen. “Je weet niet wie het is, misschien was het wel een tien of elfjarig ventje die het half per ongeluk heeft gedaan, maar het kan ook een volwassen persoon zijn die stoer wilde doen. Dan heeft hij wel een probleem met zijn gedachtegang. Dit was zo’n herkenbare pijl denk ik en er zullen vast mensen zijn die ’m herkennen. Eerst moet ik met hem of haar een hartig woordje praten en ten tweede zal ik graag de rekening willen voorleggen. Die is bijna honderd euro, dat zijn geen grappen.”
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ella Geerts

  Ook een pyl door de dader zijn hoofd schieten, zodat hij voelt wat het katje voelde en ook een dag mee laten rondlopen voor de behandeling... Wat een wereld tegenwoordig.

 • Freddy De Vos

  Wat voor dierenbeulen lopen er toch rond op deze planeet!

 • Dick van Aggelen

  Wat een laffe streek! Hopelijk worden de daders gepakt en streng gestraft!

 • herman de genst

  Zoals hij zegt , een imbiciel , maar dan wel een laf en gevaarlijk imbiciel . voor hetzelfde geld richt hij zijn pijlen op kinderen . oppakken en opsluiten in een instelling voor geesteszieken , want dat is die lafaard ongetwijfeld .