Ga naar de mobiele website
^ Top

Jongetje (5) verdrinkt hond van ander kind in fontein

De politie zegt een zorgvraag bij jeugdzorg te hebben neergelegd.
Conny Van de Merbel De politie zegt een zorgvraag bij jeugdzorg te hebben neergelegd.
In het Nederlandse Oudenbosch heeft een jongetje van vijf jaar oud gisterenmorgen een puppy verdronken in de fontein op het St. Louisplein.

Het kind was aan het buitenspelen met een meisje van 6 toen hij haar puppy afpakte en naar de fontein liep. Het meisje rende erachteraan, maar was net te laat om de 13 weken oude puppy Diva te redden.

Conny van de Merbel, de moeder van het meisje, is in shock. "Ik kan er niet bij dat een kind zoiets kan doen", vertelt ze. Haar dochter kende het jongetje. "Maar niet heel goed. Dit was de derde keer dat ze samen speelden." De kinderen hadden volgens de moeder geen ruzie.

De kleuter pakte het hondje uit de handen van haar dochter. Hij liep er vervolgens mee naar de fontein en doodde het daar. "Hij zei ineens: Dat is mijn hondje." Mijn dochter zei nog dat het haar hondje was, maar toen pakte hij hem ineens af, liep naar de fontein en zei: "En nu is hij dood", vertelt de moeder tegen BN DeStem.

Aangifte
Ze belde de politie, maar die zei er aanvankelijk niets mee te kunnen. Daarna deelde ze het verhaal op haar Facebook-pagina, waar het veel werd gedeeld. "Zo is het weer bij de politie terecht gekomen en vandaag zijn ze komen praten." Boos op het kind is ze niet. "Er kwamen veel boze reacties tegen het jongetje, maar die deel ik niet. Ik ben geen moment kwaad geweest op dat kind. Hij is pas 5 jaar! Daar heb ik mee te doen."

Wel vindt ze het vervelend dat de ouders van het jongetje geen wettelijke aansprakelijkheidsverzekering hebben, zegt ze. "Ik hoef dus niet op een onkostenvergoeding te rekenen. Dat is vervelend, want het hondje heeft me best veel geld gekost en ook het begraven of cremeren kost geld. Ik wil gewoon mijn dochter het liefst zo snel mogelijk een nieuw hondje cadeau doen om haar te troosten.''

De politie heeft een zorgvraag bij jeugdzorg neergelegd. ,,Dit is gedrag waar hulpverlening bij past'', laat een woordvoerder weten. Vanwege de jonge leeftijd van de betrokkenen wil de politie niet verder op de zaak ingaan.

De kinderen hadden volgens de moeder geen ruzie.
Conny Van de Merbel De kinderen hadden volgens de moeder geen ruzie.1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Stc Stc

    Zwaar straffen da kindje en ouders zware boete .

Meld een bug