Jongetje (4) zwaargewond na poema-aanval, twee exemplaren doodgeschoten

Een poema of bergleeuw.
Wikimedia Commons Een poema of bergleeuw.
Een 4-jarig Canadees jongetje is gisteren zwaargewond geraakt bij een aanval door minstens één poema op Vancouver Island. De peuter werd in kritieke toestand afgevoerd. De aanval vond midden in het dorp Lake Cowichan plaats, verklaarde de geschrokken burgemeester.   

Het jongetje raakte volgens plaatselijke media gewond aan hoofd, nek en armen en werd met een traumahelikopter overgevlogen naar het ziekenhuis in Vancouver. Hoeveel poema's de kleuter aanvielen, is nog niet bekend. Omwonenden zagen vlak voor de aanval twee exemplaren rondlopen. 

“We gaan ervan uit dat deze poema's het kind aanvielen’’, verklaarde wildbeheerder Scott Norris tegenover de Canadese nieuwszender CTV News. Het ging volgens hem om jonge dieren. Beide zijn doodgeschoten tijdens een klopjacht. “Hoewel er slechts twee poema's werden gesignaleerd, hebben we het gebied doorzocht om te kijken of er nog een derde poema rondliep. Dat leverde niks op.’’ 

Lake Cowichan ligt op Vancouver Island, dat wat poema's betreft uitzonderlijk dichtbevolkt is. In heel het uitgestrekte Canada leven naar schatting 4.000 poema's, die er cougars worden genoemd. En op het naar Canadese verhoudingen kleine eiland leven er bijna 900.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Lippinkhof

  Ik ben blij dat ik dit nu lees en niet vóór de vakantie naar Canada + Vancouver Island. Wel zijn we voor cougars gewaarschuwd.

 • Christine Laevers

  Mensen en de natuur : het confllct wordt alleen maar groter.

 • Bob Bedford

  Wel, Frederik Van Hoek, als jij dan aangevallen wordt door zo'n beest in het openbaar, of jou kind, dan zullen we niet ingrijpen hoor. Als het dan toch zo een weerloze beestjes zijn volgens jou. Kraam geen onzin uit, man !

 • Frederik Van Hoek

  ga je dit ook bij mensen doen die elkaar verwonden. die beesten doen dit op instinct. in sommige landen ben je al na min 10j vrij als het niet minder is bij moord. die weerlose beesjes dode maakt me boos de ouders van die kinderen moeste maar op hun kinderen letten