Jongen vindt ratelslang in toiletpot. Maar het ergste moet dan nog komen

Big Country Snake Removal
Toen de kleine Isac McFadden dinsdagmorgen wakker werd in Abilene in de Amerikaanse staat Texas, moest hij dringend naar het toilet. Tot zijn ontzetting trof hij in de WC-pot een levende ratelslang aan. Het zou het begin zijn van een nog veel grotere nachtmerrie.

Het jongetje waarschuwde in allerijl zijn moeder Cassie die op haar beurt een oudere broer van Isac optrommelde om een schep te gaan halen. "Ik vroeg me in paniek af wat ik hier moest mee aanvangen?", vertelde de vrouw aan CNN.

Uiteindelijk slaagde Cassie er samen met haar echtgenoot Jason in om het reptiel te doden. Voor alle zekerheid besloten ze om er nog een slangenexpert bij te halen. En dat bleek een uitstekend idee gezien wat er nog zou volgen.

De toegesnelde specialist ruimde de dode slang op en stelde vast dat het reptiel via een gat in een buis in de toiletpot was geraakt. Daarop besliste hij om de hele woning aan een inspectie te onderwerpen. De expert vond nog 13 volwassen ratelslangen in de kelder. Maar daar stopte het niet. Onder de woning trof hij nog eens 5 volwassen exemplaren en 5 babyslangen aan. En zo bleken dus 24 slangen het gezin gezelschap te houden terwijl de familieleden helemaal niks in de gaten hadden.

Big Country Snake Removal

"Deze slangen zijn erg belangrijk voor het ecosysteem en mensen hebben er vaak een irrationele angst voor. Deze slangen houden ervan om zich te verschuilen. Het is niet omdat je ze niet ziet dat ze er niet zijn", klonk na de riskante operatie op de Facebookpagina van 'Big Country Snake Removal'. De firma raadt huiseigenaren dan ook aan om hun woning regelmatig te laten checken op de aanwezigheid van slangen.

Why are snake inspections important?... - Big Country Snake Removal | Facebook