Jong egeltje sterft nadat jongens hem als voetbal gebruiken

Het jonge egeltje overleefde het niet.
Dierenambulance Maasland Het jonge egeltje overleefde het niet.
In het Nederlandse Oss, tussen ‘s-Hertogenbosch en Nijmegen, is de Dierenambulance deze week opgeroepen om een gewond egeltje op te halen nadat het ernstig was mishandeld. Volgens de vrouw die de egel had opgevangen hadden een paar jongens het diertje als voetbal gebruikt. Het egeltje overleefde het niet. 

Het gewonde egeltje leefde nog toen medewerkers van de Dierenambulance zondagavond aankwamen bij het huis waar het dier werd opgevangen. De bewoonster vertelde hen dat haar zoon hem had gevonden. Na een nachtje stappen had hij een groep jongens gezien die volgens hem dronken waren en die iets aan het over en weer schoppen waren. Dat bleek de egel te zijn. Hij nam het diertje mee naar huis om hem te verzorgen. 

Schedel verbrijzeld

De dierenarts onderzocht het egeltje: Hij bleek een verbrijzelde schedel en kaak te hebben. Ook had hij hersentrauma opgelopen. Er kon niets meer voor het beestje gedaan worden. Het egeltje was pas vijf à zes maanden oud. Het is nog niet duidelijk wie de jongens waren die met het diertje voetbalden. 

Bekijk ook: Aantal egels gehalveerd in 10 jaar tijd.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christophe Vandepoel

  Sommigen spreken over werkstraf in een natuurhulp centrum maat echt, wilt men dit soort van crapuul nog in de buurt van dieren zien??? Ik niet. Laat ze maar straten proper maken dan.

 • maria mulder

  Verschrikkelijk wat ze hebben gedaan ,dat je drank hebt gehad spreekt niet goed om maar dieren te mishandelen .Drank maakt veel kapot ,ook dat kleine dier !

 • Bert Verlooy

  Ik heb als jonge gast vaak gefeest en vaak dronken geweest. Het is echter nooit in me opgekomen om dieren gaan te mishandelen, meisjes hun festivaltent besmeuren, handtastelijk te worden of ruzie te zoeken. Zelfs als ik het gevoel had dat ik begon te zagen, vertrok ik naar huis. Dronkenschap praat wangedrag NOOIT goed en is ook zelden de oorzaak. Het is een kwestie van slechte opvoeding en een rotkarakter wat bij sommige mensen zich uit als ze gedronken hebben. Niet andersom.

 • Gunter Verleyen

  Als je die grens overschrijdt en moedwillig andere wezens pijn bezorgd dan schort er iets in je kop, bravo! aan de ouders, als mijn kind dit zou doen dan was ik diep beschaamd

 • Jan Verstrepen

  Moordenaars in wording, crapuul eerste klasse en prima opgevoed door hun ouders.