Indiër bouwt drone om gestrande puppy te redden

YouTube/Milind Raj
Toen een robotica-expert uit India een puppy ontdekte in een diepe goot, besloot hij al zijn talent aan te wenden om het diertje te redden. Hij deed er zes uur over om een drone te bouwen die de puppy uiteindelijk uit zijn hachelijke positie bevrijdde.

Milind Raj, een ingenieur in New Delhi, was aan zijn ochtendwandeling bezig toen hij gejank hoorde uit een afvoerkanaal op straat. In de modderachtige goot zag hij een puppy lopen die er op eigen krachten duidelijk niet meer uitkon. Volgens omwonenden zou de puppy er al twee dagen vastzitten, vertelde Raj aan The Verge. Zij hadden niet geprobeerd om het dier te redden, omdat de moerasachtige bodem van de goot dat onmogelijk maakte, schrijft hij.

De Indiër besloot het heft in eigen handen te nemen en begon met het bewerken van een drone om de puppy te redden. Hij bevestigde een robotische arm met een harnas aan de drone en rustte de arm uit met een eenvoudige sensor om de hartslag en ademhaling van de puppy te meten. Dat moest hem helpen om het harnas niet te strak te trekken: “Als de grip te strak was, zou de puppy sterven”, aldus Raj.

Reddingsactie

Zes uur later keerde hij terug naar de goot. Hij was in staat om de drone boven het kanaal te vliegen en het harnas rond de puppy te manoeuvreren. In een video is te zien hoe hij de puppy daarna in de lucht kan hijsen. Vervolgens werd het dier weer veilig op de begane grond gezet.

Nadat de puppy terug op het droge was, hoestte hij nog vuil en plastic verpakkingen op die hij had gegeten in de goot, klinkt het. Raj laat weten dat hij besloot de hond te adopteren en gaf hem de naam Lift.

Ladder

Op sociale media wordt de ingenieur geprezen, hoewel hier en daar ook kritiek klinkt. Onder andere de beslissing om zes uur te investeren in het bouwen van een drone, is voor sommige mensen onbegrijpelijk.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guido Feytons

  roboticA-Expert, ochtenDwandeling, hIJsen?

 • jan swaenen

  Topper! !!

 • Heidi Werbrouck

  Groet, een ladder in moerasgebied? Dan was die ook naar beneden gegaan hoor. Die man heeft dat fantastisch gedaan want een mand met touwen was misschien rapper geweest maar dan moest hij nog altijd door dat moeras geraken.

 • Griet Maes

  Knap gemaakt, maar was een ladder nu niet net iets sneller geweest?

 • Patrick Rasschaert

  Kritiek is er altijd hij heeft 6 uur gespendeerd om een oplossing te bieden daar waar anderen die misschien ook kritiek gaven in 24 u niet hebben gedaan en de puppy aan zijn lot hebben overgelaten