Hulphond is getuige op huwelijk van oorlogsveteraan

YouTube; Brad Hall Photography
Justin Lansford, een legerveteraan die zijn been verloor in Afghanistan, stapte dit weekend in het huwelijksbootje met zijn vriendin Carol Balmes. De getuige van Justin was Gabe, een hulphond en boezemvriend waaraan Justin veel te danken heeft.

Justin verloor zijn linkerbeen door een ontploffing toen hij dienst deed in Afghanistan. Een geïmproviseerd ontploffingstuig zorgde ervoor dat zijn been moest geamputeerd worden. Toen hij naar huis terugkeerde, kreeg Justin het gezelschap van de tweejarige Gabe. De Golden Retriever was afgestudeerd aan het Warrior Canine Connection, een instelling die honden opleidt om veteranen te helpen bij posttraumatische stressstoornis. Sindsdien zijn Justin en Gabe onafscheidelijk.

"Hij helpt me bij alles. Ik kan op hem leunen als ik moet opstaan en als ik val komt hij aangerend om me recht te helpen", vertelt Justin aan ABC News. Justin riep zelfs Gabes hulp in toen hij zijn vriendin ten huwelijk vroeg en de viervoeter was ook ringdrager tijdens het huwelijk.