Hondje werd levend begraven en was gruwelijk verminkt, vandaag is ze weer springlevend

Voor (links) en na.
PAWS of Hawaii Voor (links) en na.
Een ernstig mishandeld hondje dat in juli meer dood dan levend werd gevonden op een strand op Hawaï heeft zich op miraculeuze wijze hersteld. De dierenopvang waar het viervoetertje werd binnengebracht, schatte de overlevingskansen van teefje Leialoha in eerste instantie in op uiterst klein. Maar een gastgezin waar ze mocht herstellen, is erin geslaagd het zwaar verwaarloosde dier weer een mooie toekomst te geven. 

Dierenopvang ‘PAWS of Hawaï’ deelde afgelopen zomer een schokkend verhaal op Facebook over een hondje dat levend op het strand begraven was door haar baasje. “Ze was helemaal opgezwollen, verbrand en 90 procent van haar vacht kwijt”, klonk het. De hond had ook overal zweren én diepe snijwonden in een van haar pootjes. Die werden vermoedelijk aangebracht met een kapmes. 

Leiahola.
Paws of Hawaï Leiahola.

Medewerkers van de opvang haastten zich met de hond naar een dierenarts. Daar kregen ze al snel het goede nieuws dat ze er fysiek weer bovenop zou komen.

“Het gaat al beter met haar”, aldus de opvang in juli. “Ze heeft gegeten en gedronken. Ze is wel nog erg moe en er zit niet veel leven in, maar ze wordt goed verzorgd. Ze heeft bloedarmoede, een laag aantal bloedplaatjes en veel witte bloedcellen. Maar ze heeft gelukkig geen parvo (een besmettelijke en potentieel dodelijke hondenziekte, red.), ehrlichia (een parasiet die de witte bloedlichaampjes infecteert, red.) of hartwormen. Ze is nog niet fit genoeg om vaccinaties te krijgen, maar ze komt snel terug voor controle en verdere verzorging.”

Leiahola.
Paws of Hawaï Leiahola.

Angstig

Een dag later werd de hond voorzichtig gewassen. “Ons mooie meisje heeft vandaag haar eerste bad gekregen”, meldde de dierenopvang. “Ze bloedde over haar hele lichaampje.” PAWS of Hawaï  deed ook een oproep om geld te doneren voor de verzorging van het dier, dat de naam Leialoha kreeg. Een dag later was er al meer dan 1.500 dollar ingezameld, omgerekend zo’n 1.400 euro.

Een bewoonster van Hawaï heeft het arme dier vervolgens geadopteerd en zo goed verzorgd dat het hondje nu weer redelijk vrolijk blaffend en kwispelend door het leven gaat. Leialoha zou, aldus de opvang, niet getraumatiseerd zijn maar is soms nog wel angstig. Ze loopt ook nog een beetje moeilijk, omdat de snijwonden in haar linkervoorpootje erg diep waren. 

Leiahola.
Paws of Hawaï Leiahola.
.
Paws of Hawaï .

Zodra de spieren en pezen helemaal zijn hersteld, kan het dier vrijwel zeker weer normaal lopen. Het baasje dat haar ooit verminkte en onder het zand verborg, is nooit opgepakt. 

Leiahola.
Paws of Hawaï Leiahola.
Leiahola.
Paws of Hawaï Leiahola.
Leiahola.
Paws of Hawaï Leiahola.
Leiahola.
Paws of Hawaï Leiahola.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jantien Bert

  Schoon werk gedaan god bless you all

 • Marijke Molenberghs

  Goed gedaan aan de redders!!!!!❤

 • Tina Colpaert

  top van het beestje de redders en verzorgers veel geluk verder

 • Liesbet Van bavel

  Zo iets dat doe je niet met dieren die hebben ook gevoelens ze fijn dat zij bij andere mensen Ter egt kan

 • Ivan Gabriels

  Ocharme.Tof hondje.Al ma goed dat er mensen bestaan,die wel van dieren houden.En traantje word hier gelaten.