Hondje onder de zware brandwonden door nieuwe "hippe" haarkleur

Hondje Violet
Pinella County Animal Services Hondje Violet
Het zat niet mee voor hondje Violet, die een kleine drie maanden geleden zwaargewond bij een dierenasiel in de Amerikaanse staat Florida werd gebracht. De kleine Maltezer zat volledig onder de zware brandwonden nadat haar baasje haar een paarse makeover wilde geven. 

"We staan versteld dat Violet uberhaupt de eerste nacht overleefde," meldt het dierenasiel op Facebook. Door de verf waren de ogen van de hond volledig opgezwollen, kon ze nauwelijks meer lopen en was ze verward. Na een dag wassen en "heel veel pijnstillers" leek het hondje stabiel, maar de echte schade werd pas een aantal dagen later ontdekt.

Tijdens de verzorging van de huid bleek dat haar vacht simpelweg weggeschroeid was. Op sommige plekken liet de  huid zelfs los. Allemaal de oorzaak van de paarse - voor mensen bedoelde - verf. Dus doet het asiel een oproep: gebruik alleen verf die voor dieren geschikt is. Zo voorkom je onnodig leed. "Makeovers van je huisdier zijn leuk, maar laat het doen door een professionele trimmer of gebruik alleen producten die voor dieren bedoeld zijn."

Na maanden van zorg en herstel liet de "eigenwijze" Violet onlangs weer van haar horen. Wat begon met een klein geluidje, transformeerde al snel in een echte blaf. Met Violet is het goed afgelopen, maar volgens het asiel doen dergelijke incidenten zich helaas vaak voor, niet zelden met desastreuze gevolgen. Een nieuw baasje heeft de Maltezer inmiddels weer geadopteerd.

Haar roze kleurtje raakt ze voorlopig echter niet kwijt. 
32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erika V

  Ocharme de lieve schat die hier niet voor gekozen heeft, en dan ook nog eens gedumpt wordt ipv het arme dier er terug bovenop te helpen door toedoen van eigen grove fout. Die heeft duidelijk nooit om de arme stakker gegeven maar alleen gebruikt voor eigen belang. Een dier nemen is als een kind in huis en kinderen dump je toch ook niet!!!

 • josette Huybrechts

  Dat noemt zich ook "dierenvriend", zij moest gestraft worden.

 • hugo van de velde

  Is nog niet erg genoeg dat mensen hun eigen haar verven moeten ze dat ook nog de dieren aandoen. Dommerikken

 • Louis Meeus

  Dierenmishandeling!

 • Heidi Werbrouck

  Arm dier. De mijne hebben meestal modder- en graskleur en zijn gezond en graag gezien. Evenmin nood aan frakskes en blinkende halsbanden tenzij om op te kauwen.