Hondenbaasjes in China kopen ook mondmaskers voor hun viervoeters

REUTERS
Eigenaars van honden in China zijn op zoek naar mondmaskers voor hun geliefde dieren. Dat doen ze omdat Chinese experts waarschuwen dat het nieuwe 2019-nCoV virus ook huisdieren kan besmetten.

Zhou Tianxiao, een verkoper uit Beijing, laat aan de Britse krant Daily Mail weten dat hij tien keer zoveel speciale maskers voor honden verkoopt dan voor de corona-uitbraak. Hij ontwikkelde de maskers in 2018 om de dieren te beschermen van de zwaar vervuilde lucht in sommige grootsteden.

Nu dat de paniek voor het coronavirus groeit, verkoopt hij ongeveer 50 stuks per dag. “Sinds de uitbraak van het virus zijn mensen bezig met hun gezondheid en die van hun huisdieren”, verklaart de verkoper. “Ze zijn misschien niet zo professioneel als medische mondmaskers, maar ze werken wel.” Een pakje van drie mondmaskers voor honden kan je kopen voor 49 yuan of 6,41 euro.

Inwoners van Wuhan nemen ook voorzorgen voor hun huisdieren. De baasjes in deze foto doen een masker voor mensen aan.
AP Inwoners van Wuhan nemen ook voorzorgen voor hun huisdieren. De baasjes in deze foto doen een masker voor mensen aan.

“Dieren in quarantaine”

Eigenaars nemen hun voorzorgen, zeker nu een Chinese professor Li Lanjuan, lid van China’s Nationale Gezondsheidscommissie, gisteren op staatstelevisie zei dat mensen beter moeten passen op hun dieren. “Als je dieren vrij rondlopen buiten en in contact komen met besmette mensen, dan moeten ze ook in quarantaine.”

Maar de Wereldgezondheidsorganisatie spreekt dat tegen. Volgens hen is er geen bewijs dat honden en katten ook besmet kunnen worden met het coronavirus.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.