Honden blijven achter in auto op parkeerterrein Efteling: "Schandalig is dit"

Twitter
Op de parkeerplaats van de Efteling zijn vanmiddag twee honden achtergelaten. De huisdieren zaten opgesloten in een auto, terwijl de eigenaar in geen velden of wegen te bekennen was. Dat meldt een fan van het Nederlandse attractiepark op Twitter.

Een woordvoerder van het pretpark meldt dat er elke 30 minuten een opzichter over de parkeerplaats zijn ronde doet. "Als er honden met warm weer vastzitten in een auto, bellen wij meteen de politie", aldus de woordvoerder. "Dat was hier niet het geval. Wij controleren ook of het goed gaat met de honden. Verder kijken we of er een raampje open staat en of er iets van eten en water in de auto ligt. Zo niet, dan schakelen wij de politie in."

Extra waarschuwingsborden
"Wel jammer dat deze mensen geen gebruik maken van onze gratis hondenkennel. Die staat op onze website en bij de ingang vermeld." De woordvoerder geeft aan dat de Efteling contact heeft met de dierenbescherming om in de toekomst extra borden bij de parkeerplaats te plaatsen waarop staat 'op slot, hond eruit'.
33 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Davy Gajewski

  Beesten van mensen ! ! ! !

 • vincent vankeerberghen

  De ruiten zien er dicht uit op de foto..... Maar is wel inderdaad een moment opname...

 • mieke jansens

  waarom in de auto? wat is er mis met thuis te laten?

 • Luc D'haese

  Oei oei jammer voor vele honden dat ze er niet uitzien als een katje ondanks veel gevaarlijker!

 • Lorenzo Van de Weghe

  Deze mensen verdienen het idd niet om een huisdier te hebben , net zoals onderstaand meneertje rogiers hier! 8/10 honden die agressief zijn is door hun baas en heeft niks te maken met de hond zelf