Hond vangt kogel op en redt leven van baasjes

Noah, een Duitse herdershond, heeft zijn leven voor een gezin in het Amerikaanse Atlanta opgeofferd tijdens een geval van verkeersagressie. Een verkeersagressor met een geweer volgde een gezinswagen en opende het vuur op de bestuurder en passagiers.

Ooggetuigen zeggen dat het incident vrijdag begon toen een 4X4 waarin een man, vrouw en drie kinderen zaten bijna botste met een andere auto. De twee chauffeurs begonnen te discussiëren en de gewapende man volgde de gezinswagen naar een parking. Vervolgens opende de dader het vuur waardoor de ruiten het begaven.

Een ooggetuige vertelde aan het lokale televisiestation WXIA hoe de inzittenden hun leven aan het beest te danken hebben. "De hond heeft zijn leven gegeven voor die kinderen.  Dankzij de heldendaad van Noah kwam iedereen ongedeerd uit de schietpartij."

Het dier moest het wel met zijn eigen leven bekopen. Bewakingscamera's tonen hoe de herdershond nog achter de dader probeert te lopen. Eens de hoek om, legt de hond zich neer en sterft het zwaargewonde beest.

De lokale politieagent Gregory Lyan: "Het vuur werd geopend, toen ze merkten dat ze nog leefden, beseften dat hun huisdier weg was." 

De dader is nog steeds op vrije voeten, de politie is op zoek naar zijn auto.