Hond moet 2 spoedoperaties ondergaan nadat hij 30 peperkoeken mannetjes opschrokt

Marley
PDSA/PA Wire Marley
De zevenjarige Marley - een zwarte labrador met een onstilbare honger - bezorgde zijn baasjes de schrik van hun leven nadat hij 30 peperkoeken mannetjes naar binnen had gewerkt. Om Marleys leven te redden moest de dierenarts hem twee keer opereren.

Rachael Bulmer (37), uit het Engelse Bournemouth, had een dertigtal peperkoeken mannetjes gebakken die ze als traktatie voor kerstmis wilde uitdelen. Nadat ze de zoetigheid zorgvuldig in geschenkzakjes had verpakt, zette ze de smakelijke cadeaus op het keukenblad. Netjes op een rijtje. “Ik dacht dat ze daar wel veilig zouden staan”, aldus Bulmer.

Wanneer ze even later terugkeerde naar de keuken, lagen alle zakjes op de grond. Leeg en aan flarden gescheurd. “En ik wist meteen wie de dader was.”

Bekommernis

Verontwaardigd ging ze op zoek naar haar labrador. Eenmaal ze hem gevonden had, maakte de verontwaardiging al snel plaats voor ongerustheid. “Hij begon zich vreemd te gedragen en zag eruit alsof hij in shock raakte. Hij werd ziek en gaf delen van het lint (dat rondom de peperkoeken mannetjes zat, red.) over”, vertelt Bulmer.

Dus gingen hond en baasje naar de dierenarts. Die kon al snel de ernst van de situatie inschatten en besloot Marley te opereren. De zevenjarige labrador ging maar liefst tweemaal onder het mes. In totaal zouden de spoedoperaties drie uur duren.

Het resultaat? Er werden 34 decoratieve lintjes uit zijn maag verwijderd. Verder nog troffen de dierenartsen enkele botten aan die Marley eerder had ingeslikt. Ook die waren vast komen te zitten in zijn maag en werden verwijderd.

(Lees verder na de foto)

Marley moest twee operaties ondergaan opdat alle lintjes uit zijn maag verwijderd konden worden.
PDSA Marley moest twee operaties ondergaan opdat alle lintjes uit zijn maag verwijderd konden worden.

2.000 pond

“Het was een risicovolle operatie en zijn kans op overleving was klein”, aldus de dierenarts die hem opereerde. “Gelukkig heeft hij het gehaald.” Na vier dagen mocht Marley naar huis gaan, waar hij verplichte bedrust heeft gekregen. “Laat het een waarschuwing zijn voor andere hondenbaasjes: kerstversiering, en andere giftige kerstproducten kunnen maar beter veilig opgeborgen worden voor nieuwsgierige viervoeters.”

En het prijskaartje? De operaties kostten maar liefst 2.000 pond (zo’n 2.350 euro). Gelukkig kon Rachael Bulmer rekenen op de steun van enkele liefdevolle donaties. Anders waren het erg dure peperkoeken mannetjes geweest.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hilde Geysen

  Je hond zowiezo duurzame en voedzame korrels geven scheelt ook al veel want wat sommige beestjes krijgen is goedkope brol waardoor ze ook altijd honger hebben. Of als het versvoeding betreft, sommige denken dat het allemaal vlees is die erin zit omdat het bruin van kleur is terwijl er nog geen 3% inzit en heel veel water.Als je je dier graag ziet mag het toch wat kosten, wij kopen voor onszelf toch ook niet altijd het goedkoopste van het goedkoopste? Dan is kwaliteit navenant.

 • MYRTHE PASS

  Enkele dagen geleden was er een film Marley & me. Dit ging ook over een labrador, die kattekwaad uithaalde. Toevallig of niet noemt deze labrador ook Marley.

 • MARIE-JEANNE MAELSCHALCK

  Ik ben niet akkoord met de stelling van Mijnheer Janssen. Opvoeding doet inderdaad veel maar uiteindelijk hangt ook heel veel af van het karakter van de hond. Mijn vorige honden zouden ook eten hebben genomen van het aanrecht. Lenka, de golden retriever die we nu hebben, doet dit helemaal niet. Doch heb ik al mijn honden op dezelfde manier opgevoed. Ben wel zeer blij dat de labrador uit dit bovengenoemde verhaal het gehaald heeft ..... dat is het bijzonderste !

 • lilly de bruyn

  Onze Labrador kon, minuten blijven liggen met een stukje vlees op zen snuit tot hij mocht bij"bevel" maar labradors zijn speels en profiteurs ..hij was goed getraind !! En goed opgevoed hoor Mr Janssen !

 • Jan Peters

  Honden eten zich letterlijk dood. Ze kennen geen grens. Normaal braken ze alles uit alles ze zich te vol gevreten hebben. Dat hij twee spoed operaties moet ondergaan vind ik er over. Baasje zou zich beter ontfermen over haar viervoetige vriend