Hond loopt gruwelijke verwondingen op nadat kinderen vuurwerk in muil steken

Rubia Esperanza
Facebook Rubia Esperanza
In San Lorenzo in Paraguay is een straathond het slachtoffer geworden van gruwelijke wreedheid. Volgens de lokale media staken enkele kinderen een voetzoeker in de muil van de hond waarop het vuurwerk ontplofte en ernstige brandwonden en bloedingen veroorzaakte. De hond werd naar de dierenarts gebracht en is ondertussen aan de betere hand.

De hond, die ondertussen de naam Rubia Esperanza kreeg oftewel “Blonde hoop”, werd in het centrum van San Lorenzo in Paraguay benaderd door een groepje kinderen met een voetzoeker. De kinderen hadden de lont van het vuurwerk al aangestoken wanneer de hond, die waarschijnlijk wou spelen, het levensgevaarlijke speelgoed in de muil nam. Luttele seconden later ontplofte de voetzoeker, waarop het bloed begon te stromen. 

De zwaar gewonde hond werd door vrijwilligers naar de dierenarts gebracht waar hij werd verzorgd. De beelden van Rubia Esperanza na het ongeluk werden gedeeld op Facebook door Celeste Florentin Aponte die in de dierenkliniek werkt. “Het eerste slachtoffer van kerstmis”, schreef ze. “Dat God ons moge helpen. Het is heel ernstig. Meerdere breuken in zowel onder- als bovenkaak. Wanneer gaat men begrijpen dat deze bommetjes veel schade en pijn veroorzaken?”

Enkele dagen later plaatste ze foto’s van Rubia Esperanza in betere toestand. De hond werd volgens haar berichten succesvol geopereerd. Ze benadrukt dat in tegenstelling tot wat sommige media berichten, Rubia in leven is en zich in de dierenkliniek herstelt van haar trauma. 

rubia vuurwerk
Facebook rubia vuurwerk21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ria Bamps

  Welke op opvoeding hebben deze monsters gehad!

 • Stefan Klemic

  Wreedheid? Die kinderen wilden dat ook niet hé, als zij dat ding weggooiden en die hond neemt dat in zijn muil, daar kunnen die kinderen ook niets aan doen. Los daarvan moet je kinderen ook niet met vuurwerk laten spelen zonder toezicht.

 • Annelies Vandenbroeck

  Arm dier. Maar wat kan je doen in die achterlijke gebieden. Dit is een druppel op een hete plaat, gelukkig zijn er daar ook nog goede mensen. Wereldwijde opvoeding van de jeugd is nodig, maar er zijn teveel mensen en teveel slechte.

 • Mi Janssens

  Is dit nog normaal zo gruwelijk en afschuwelijk voor dit trouwe mooie diertje. Ik hoop dat de kinderen ernstig gestraft worden! Mijn hart doet pijn van dit dierenleed maar wat een geluk als ik Rubia nu zie reeds. Ik zou hem zo in de armen sluiten en adopteren en koesteren.

 • Anita Finoulst

  Hond, kind of mens ze kunnen niet genoeg gestraft worden. Wanneer gaan ze in zien dat er ernstig straffe moeten komen voor dit geweld. Wie een leven neemt moet zijn heel leven maar opgesloten worden.