Hond houdt peuter twee dagen in leven nadat moeder hem in Siberische vriestemperaturen buiten achterlaat

Deze hond hield een door zijn moeder achtergelaten peuter twee dagen lang in leven. Zonder hem was het jongetje kansloos geweest in de barre vrieskou.
Twitter Deze hond hield een door zijn moeder achtergelaten peuter twee dagen lang in leven. Zonder hem was het jongetje kansloos geweest in de barre vrieskou.
Een hond heeft een Russische peuter van de vriesdood gered door zijn jonge baasje met zijn lichaam te blijven verwarmen nadat het kind door zijn moeder in een onverwarmde portiek in de vrieskou in de Siberische Altai-regio werd achtergelaten. Dat meldt de Siberian Times.

De temperaturen daalden 's nachts tot min twintig graden, maar de hond bleef het jongetje met zijn vacht verwarmen. Na twee dagen werd de peuter gevonden door de buren. Op dat moment was hij ondanks de bescherming van zijn hond al zwaar onderkoeld geraakt.

Held
De peuter heeft zijn leven aan de hond te danken, want zonder zijn bescherming had hij het volgens de plaatselijke politie zeker niet overleefd. De hond wordt inmiddels door de dorpelingen als 'held' en 'redder' geprezen.

De moeder van de peuter dook pas vier dagen nadat het kind gevonden was, weer op. Ze is aangeklaagd voor het opzettelijk achterlaten van haar kind en riskeert niet alleen een gevangenisstraf, maar ook het verlies van het hoederecht over haar kind.

De feiten speelden zich af in januari, maar raakten nu pas bekend.
11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Annelies Vandenbroeck

  Zo trouw als een hond. Kan je van mensen niet zeggen.

 • walter Bogaerts

  Typical hé Eva, waar is de vader? Er is mischien geen.

 • Berlinda Lenssens

  Dierenrijk zoveel mooier dan mensdom .

 • Anonymous

  Prachtig van deze hond hopelijk word er verder goed voor hem of haar gezorgd

 • Eva Vandenbon

  En de vader?