Hond eet crack en bijt baasje dood voor ogen BBC-ploeg

Illustratiefoto van een Staffordshire bull terrier.
thinkstock Illustratiefoto van een Staffordshire bull terrier.
Een Staffordshire bull terrier die crack had gegeten heeft zijn baasje doodgebeten toen die een documentaire over drugs aan het filmen was. Mario Perivoitos overleed in het ziekenhuis, kort nadat zijn hond Major hem in maart dit jaar had aangevallen. Nu is aan het licht gekomen dat het dier drugs had geslikt.

Perivoitos (41) had zware verwondingen aan zijn gezicht en hals, liep inwendige bloedingen op en zijn strottenhoofd was verbrijzeld.

De filmploeg van de BBC die tijdens het incident aanwezig was in de Londense woning van Perivoitos belde de hulpdiensten en probeerde de hond weg te jagen toen die zich had vastgebeten aan de hals van zijn baasje. Een halfuur zaten ze vast in het appartement. De politie had tien minuten nodig om de zwaar beveiligde deur open te maken.

Perivoitos was één van de getuigen in de BBC-documentaire 'Drugs Map Britain'. Op de avond van zijn overlijden was hij thuisgekomen nadat hij cocaïne had genomen. Hij werd onwel en kreeg een epileptische aanval. Zijn hond viel hem aan toen hij op zijn bed lag.

Een toxicologisch expert trof cocaïne en morfine aan in de urine van de hond. Dat was vermoedelijk ook de verklaring van zijn gedrag. De hond had de drugs gegeten, zijn reactie werd uitgelokt door de stuipen van zijn baasje. De hond zal volgens de politie geëuthanaseerd worden.
21 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Charlene Kiona

  Aan de mensen die vinden dat hij moet afkicken, ik snap jullie reactie maar mijn moeder heeft dat met een hond gedaan. Die hond is nooit meer dezelfde geweest, kon heel agressief worden en was onbetrouwbaar. Heeft meerdere keren gebeten op mensen oa mijn broer in zijn hoofd. Een hond is idd geen mens en kan dit psychologisch dus ook niet op dezelfde manier plaatsen wat gebeurd is. Inslapen is dan beter dan een kind of ander slachtoffer, hoe jammer ook.

 • Kally Kally

  Laat de hond afkicken in plaats van euthanasie. Die heeft niet zelf gekozen om junk te worden.

 • Laura Piessens

  Euh ... een hond is geen mens !! Ik vind zelfs dat ze honden al mogen laten inslapen wanneer er tekenen van agressief gedrag zijn . Al vind ik hier zeker ook dat het baasje een grote schuld treft . De meeste schuld zelfs . Inderdaad , de hond is hier het slachtoffer van een onbekwaam baasje . Maar om de hond te laten leven ?? Hij gaat gewoon nog meer slachtoffers maken . Misschien zelfs kinderen bijten ofzo .

 • Daniel Patteet

  Ik snap niet waarom die hond dood moet..als iemand een moord pleegt,euthaniseren ze toch ook niet de moordenaar..en trouwens,van moord is hier geen sprake..dat dier zal wel niet naar behoren behandeld zijn geweest,want t ligt niet in de aard van een hond om zomaar iemand dood te bijten!

 • Lies De Vuyst

  Erg voor het baasje nog erger voor de hond. Dank aan allen die dit ras verdedigen: ik heb 14 jaar een pit gehad, schat van een beest, nu al 4 jaar een AmStaff, idem, koppig maar een schat. Screen aub de baasjes voor ze zo'n hond mogen aankopen want je moet echt wel weten hoe zo'n rassen op te voeden. Maar nee, kopen voor stoerdoenerij of nadien dumpen omdat ze hem/haar niet meer aankunnen. En betreft de drugs? Afblijven!