Hond die vluchtte na ongeluk gezond teruggevonden

De sinds zaterdagmiddag vermiste Ona.
Facebook/Tom Narski De sinds zaterdagmiddag vermiste Ona.
De hond die sinds zaterdag werd vermist na een ongeluk met twee wagens op de A59 bij het Nederlandse Waalwijk is weer terecht. Ona (3) werd aan het begin van de middag teruggevonden, zo staat te lezen op de Twitterpagina die baasje Tom Narski voor haar aanmaakte.

"Jaaa! Tom heeft me gevonden! Ik ben zo blij! Nu veilig en warm in de auto, op weg naar HUIS! Later vertel ik jullie over mijn spannende dag!," twitterde Narski omstreeks half een.

De Bosschenaar kampeerde de afgelopen dagen in de buurt van afrit 38 waar zijn hondje zaterdagmiddag verdween. Narski legde eten, drinken en kledingstukken in zijn tent in de hoop dat Ona op de geur zou afkomen. Het teefje ging er vandoor nadat haar baasje omstreeks twee uur een botsing had gehad op de A59 bij Waalwijk. Het voertuig sloeg enkele malen over de kop waarna de hond van angst vluchtte via een kapotte autoruit.

Narski zocht de voorbije dagen tevergeefs de omgeving af naar het 'vuilnisbakkenrasje'. Vanmiddag zocht hij opnieuw met vrijwilligers in de buurt van de afrit. Met succes.

De hondenliefhebber maakte een speciaal Twitteraccount aan voor zijn verdwenen hond en plaatste een opsporingsbericht op Facebook. Dat staat ook gesignaleerd op de speciale pagina voor verloren en gevonden huisdierenop hetzelfde social medium en op de site van Amivedi, de stichting voor vermiste en gevonden huisdieren.

Facebook/Tom Narski
Tom Narski uit Den Bosch met zijn Ona.
Facebook/Tom Narski Tom Narski uit Den Bosch met zijn Ona.