Hoe vijf konijnen een eiland vernielden

Getty
Een ploeg wetenschappers nam vijf konijnen mee naar een verre archipel, voor als ze honger kregen. Hadden ze dat maar nooit gedaan. 

Europese konijnen blijken het ecosysteem op een afgelegen eiland in het zuiden van de Indische Oceaan niet alleen razendsnel, maar vooral ook grondig te hebben verstoord. Ze kwamen daar van nature niet voor en werden door de mens geïntroduceerd. "De invloed van de konijnen was sterker dan de effecten van klimaatverandering", zeggen wetenschappers die onderzoek deden naar de gevolgen van de biologische invasie.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Michel Maurice

  @Rebecca Sinnaeve, je beseft blijkbaar niet dat onze regeringen net massale immigratie aanmoedigen vanuit culturen die tussen de 5 en 10 kinderen per gezin hebben juist omdat ons geboortecijfer te laag ligt...

 • Febe Chapin

  Die lieve konijntjes?

 • Rebecca Sinnaeve

  Moest de mens er niet tussengekomen zijn, die konijnen zouden er niet geweest zijn. Idem in Australië. Moesten wij ons niet zo hard bemoeien met de natuurlijke biotopen zouden veel ecologische problemen opgelost zijn! En minder kinderen krijgen natuurlijk.

 • Phillippe Beeckman

  Zet er 1 tussen met myxomatose en het is opgelost

 • Bernd Vaes

  Tja en dan? In Australië werden ook enkel konijntjes ingevoerd en kijk maar even: reeds decennia en eeuwen heerst er een ware plaag. Dat hadden die lui op dat eilandje toch moeten weten?