Hoe vijf konijnen een eiland vernielden

Getty
Een ploeg wetenschappers nam vijf konijnen mee naar een verre archipel, voor als ze honger kregen. Hadden ze dat maar nooit gedaan. 

Europese konijnen blijken het ecosysteem op een afgelegen eiland in het zuiden van de Indische Oceaan niet alleen razendsnel, maar vooral ook grondig te hebben verstoord. Ze kwamen daar van nature niet voor en werden door de mens geïntroduceerd. "De invloed van de konijnen was sterker dan de effecten van klimaatverandering", zeggen wetenschappers die onderzoek deden naar de gevolgen van de biologische invasie.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dick van Aggelen

  Een boswachter vertelde me dat veel dieren uit warmere streken zich nu voortplanten in NL en B, bijvoorbeeld de roodwangschildpad en twee soorten slangen waaronder de rattenslang. Faunavervalsing is dat.

 • Michel Maurice

  @Rebecca Sinnaeve, je beseft blijkbaar niet dat onze regeringen net massale immigratie aanmoedigen vanuit culturen die tussen de 5 en 10 kinderen per gezin hebben juist omdat ons geboortecijfer te laag ligt...

 • Febe Chapin

  Die lieve konijntjes?

 • Rebecca Sinnaeve

  Moest de mens er niet tussengekomen zijn, die konijnen zouden er niet geweest zijn. Idem in Australië. Moesten wij ons niet zo hard bemoeien met de natuurlijke biotopen zouden veel ecologische problemen opgelost zijn! En minder kinderen krijgen natuurlijk.

 • Phillippe Beeckman

  Zet er 1 tussen met myxomatose en het is opgelost