Hilarisch: ‘vegetarische’ hond zet baasje voor schut op televisie

De vrouw keek sprakeloos toe hoe haar hond op de bakjes met eten toestapte.
Screenshot ITV De vrouw keek sprakeloos toe hoe haar hond op de bakjes met eten toestapte.
Een vrouw die er 100% zeker van was dat haar hond "uit vrije wil" alleen vegetarisch at, is tijdens een live tv-show voor schut gezet. Toen de hond de keuze kreeg tussen een bakje met enkel groenten en een met enkel vlees, twijfelde hij geen seconde.

Lucy Carrington besliste tijdens de voorbije warme zomer om haar husky Storm geen vlees meer te geven. Zelf is ze geen vegetariër of vegan, maar ze raakte ervan overtuigd dat haar hond dat wel was en gaf hem alleen nog hondenvoer zonder vlees, of schotelde hem restjes van groeten voor. Tijdens de tv-show This Morning op ITV kwam ze de keuze van haar hond uitgebreid toelichten.

Waar ze wellicht niet op gerekend had, was dat de presentatoren een kleine test in petto hadden. Daarbij kreeg de husky zelf de keuze tussen een bakje met enkel groenten en een met enkel vlees.

De vrouw keek sprakeloos toe. "Jij kleine...", zei ze. Meteen voegde ze eraan toe "dat het intussen ook al een pak minder warm weer was. Tijdens de zomer koos hij wel altijd voor groenten". Een dierenarts die ook in de show zat, stelde dat ze de voorkeur van de hond negeerde door hem geen vlees te serveren.
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gilles Standaert

  Philip Meys ik ken genoeg kinderen die uit eigen keus groenten kiezen, zelfs boven frieten. Het opdringen van uw levensstijl onder de norm gezond en een dier of kind kan niet bewust kiezen, is ten zeerste hypocriet. Ik ben omnivoor, en heb geen supplementen nodig.

 • Rayan El Arami

  Kenny Peeters. Ik ben geen vegetariër maar ga wel akkoord met je reactie. Honden hebben een voeding die hoofdzakelijk uit vlees bestaat nodig. Punt. Alleen niet omdat ze er de tanden voor hebben zoals sommigen beweren. Een panda zijn gebit al eens bekeken? Die heeft een gebit van een vleeseter maar eet uitsluitend bamboe. Al moet gezegd dat het dier daardoor constant het risico op ondervoeding loopt.

 • Brent Van Renterghem

  Zelfs is ze geen veganiste, daar geloof ik niks van, dat zijn juist de ergste om hun wil op te dringen aan anderen... En wss heeft die ook geen tekorten en gezonder dan ooit!!! :-) Man, man, man maar nu vroeg ik mij af... mag het konijn nu ook vleeskorrels eten? Wedden dat hij het ook eet? Als hij niet anders kan zowiezo...

 • Jurgen Van Den Bergh

  Natuurlijk zal uw hond vegetarisch eten. Want als je hem niks anders geeft lijdt hij honger. Maar het gaat hier over als hij de keuze heeft. Een hond gaat dan altijd het vlees kiezen.

 • Philip Meys

  Een hond(een kat niet) kan je perfect veganistisch laten eten. Ik geef mijn honden veganistische korrels en laat hun bloed checken. Geen tekorten in het bloed maar ook geen diarree meer zoals vroeger. Natuurlijk, als ze de keuze hebben, zullen ze wel vlees kiezen door de geur. Laat de keuze van voeding over aan een kind, dan kiest dat zelf ook niet voor groenten maar eerder voor snoep, frietjes, gehakt... Dat wil daarom niet zeggen dat dat gezond is.