Hier is de grootste witte haai ooit gefilmd weer

"Ik geef jullie de grootste witte haai die we ooit zagen voor de kooien van Isla Guadalupe... DEEP BLUE", roept bioloog Mauricio Hoyos Padilla uit op zijn Facebookpagina. Misschien wel het grootste exemplaar dat ooit vastgelegd werd op welke camera dan ook? Indrukwekkend is het alleszins.

Er zijn wel grotere mensenhaaien beschreven als deze van een goede zes meter, maar nooit gefilmd. Vorig jaar zagen we Hoyos, van de universiteit van Californië, in een documentaire van Discovery Channel in de buurt van het eiland Guadalupe, toen hij daar met een ploeg wetenschappers de witte haai geotagde. Het dier kreeg de bijnaam 'Deep Blue' mee.

En nu kwam de reusachtige roofvis dus nog eens opnieuw voorbij de lens gezwommen bij de kooien van Isla Guadalupe, ten westen van Neder-Californië in Mexico.

Vermoedelijk is Deep Blue minstens 50 jaar oud. Toen de video werd gemaakt was ze hoogzwanger. De haai is herkenbaar aan haar vele littekens, die ze waarschijnlijk heeft opgelopen bij het paren of gevechten met andere haaien. Ze heeft een grote wond op haar rechterzij en haar vin is ook beschadigd.

I give you the biggest white shark ever seen in front of the cages in Guadalupe Island....DEEP BLUE!!!Este es el tiburón blanco mas grande visto desde las jaulas en Isla Guadalupe...DEEP BLUE!!!

Posted by Mauricio Hoyos Padilla on Tuesday, 9 June 2015