Het is een hete dag en husky Mako is spoorloos. Tot zijn baasjes een staart uit de ijsmachine zien hangen

rv
De voorbije weken was het vaak zo warm dat in de ijskast kruipen wel verleidelijk leek. En dat is exact wat deze husky deed in Kingston, in North Carolina.

"Wij reden met het golfkarretje maar hij koos ervoor te lopen", zeggen baasjes Eric en Alice. En opeens was de 6,5 maanden oude Mako niet meer te bespeuren.

Eric ging op zoek, en zag plots een staart uit de ijsmachine hangen. Hij haalde Alice erbij, die filmde hoe de hond zich als een vis in het water leek te voelen op het koude ijs. Mako had het zelfs zo naar zijn zin dat hij zijn ogen sloot en een dutje leek te willen doen. "Ik schaam me zo", gierde Eric.

De video werd opgenomen op 2 mei, en het koppel laat weten dat hun volbloed husky nog altijd in de ijsmachine kruipt om af te koelen. "We krijgen het niet over ons hart om hem buiten te sluiten", zeggen ze. "Nog niet."

Bekijk ook:
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan De Smet

  In mijn straat nieuwe buren met een husky die nog niet volwassen is. Dat beest jankt continue als de baasjes gaan werken zijn. Echt om gek te worden. Dat zijn dieren die een vrije loop nodig hebben maar sommige eigenaars zijn nu eenmaal niet slimmer.

 • Jan De Smet

  In mijn straat hebben ook een paar slimmerikken een husky gekocht. Dat beest jankt heel de dag van zodra de "baasjes" gaan werken zijn. Schandalig. Zo een hond hoort rond te lopen, liefst in koudere streken, en niet op een tuintje opgesloten te zitten.

 • Peter Buyck

  Is dat wel een hond voor dit klimaat?

 • Jurgen De Greyt

  Er is een groot verschil tussen Alaskan Malamutes en Huskey's! Enkel in het eerste filmpje is het een huskey. Tweede filmpje, zijn twee Alaskan Malamutes, en get derde is vermoedelijk een kleine Samojeed.

 • Joseph Van Gool

  Dat is een heel slimme hond.