Herdershond Bo eet vergif tijdens wandeling en sterft op weg naar dierenkliniek

Facebook/Needy Dogs
In het Antwerpse Zandhoven is gisteren een herdershond overleden nadat hij tijdens een wandeling vergif had gegeten. Het dier stierf in de wagen op weg naar de dierenkliniek, meldt dierenwelzijnsorganisatie Needy Dogs op haar Facebookpagina.

Baasje An was met haar viervoeter Bo op stap in de Heistraat toen ze plots zag dat haar hond iets probeerde op te schrokken dat in de berm lag. Ze kon een deel afpakken, maar de rest had de herdershond al naar binnengespeeld.

Een uur later begon de hond vergiftigingssymptomen te vertonen, waarop zijn baasje meteen de dierenarts verwittigde. Die was snel ter plaatse en stuurde het duo naar de dierenkliniek. Maar Bo was er slecht aan toe: in de wagen op weg naar de kliniek blies hij zijn laatste adem uit.

Het is nog onduidelijk door welk gif de herdershond gestorven is. Volgens de dierenarts ging het mogelijk om slakkenvergif. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Annie Darden

  Rust zacht lieve vriend

 • Nico Anne

  RIP, lieve hond.

 • Sobek Wessels

  Dat er eigenlijk Nog welk vergif dan ook verkocht mag worden is mij een raadsel ? Er wordt veel te veel Misbruik gemaakt van de verschillenden giffen om dieren opzettelijk te vergiftigen ! de verkoop van zulke producten zou heel streng moeten zijn en enkel gebruik mogen worden door speciale firma's !? De dood door zulke producten is zeer pijnlijk ! er lopen te veel walgelijke monsters rond !!

 • irene van impe

  hoe triest : arm dier. Hoop dat hij niet te vzeel geleden heeft.

 • Jennifer Peeters

  Heel veel sterkte aan de eigenaars.