Heldhaftige hond sterft nadat hij leven van baasjes redt tijdens wandeling

Instagram
In een natuurgebied in New York State heeft Pete, een Engelse setter, zich ontpopt tot een ware held. Toen hij - samen met zijn baasje en enkele andere wandelaars - plots oog in oog kwam te staan met een zwarte beer, leidde hij het dier af. Zijn heldendaad kostte hem uiteindelijk het leven.

Tijdens een tocht in het bos werden enkele wandelaars en hun honden opgeschrikt door een zwarte beer, die uit het niets verscheen. “De beer had ons vermoedelijk niet gehoord of geroken door de regen”, vertelt het baasje van Pete. “Hij voelde zich duidelijk bedreigd door ons en draaide zich om.”

Vastberaden ging hond Pete de beer te lijf, zodat de wandelaars zich in veiligheid konden brengen. Wanneer iedereen op een veilige plek was, keerde het baasje van Pete terug om de beer af te schrikken en zijn hond te redden. De Engelse setter raakte echter ernstig gewond tijdens de aanval. 

Moeilijke keuze

Pete werd onmiddellijk naar de dierenarts gebracht, waar de baasjes slecht nieuws kregen. “Scans toonden aan dat hij een ernstig letsel aan zijn rug had waardoor hij nooit meer zou kunnen lopen, als hij de operatie overleefde". Een hartverscheurende keuze was onvermijdelijk. Enerzijds wilden de baasjes Pete niet kwijt, anderzijds verdiende de viervoeter een leven zonder pijn. Uiteindelijk hebben ze ervoor gekozen hun trouwe viervoeter te laten inslapen. “De beste optie voor hem”, klinkt het. (Lees verder onder de foto.)

Het verhaal over de heldhaftige Pete raakte heel wat mensen op sociale media. “Sterkte aan de familie. Je moedige daad redde het leven van anderen. Rust zacht, lieve Pete”, schrijft iemand. De massale steun betekent veel voor de baasjes van de overleden hond. “Mijn man en ik willen iedereen bedanken. Pete was een oude hond die we hadden geadopteerd. Zijn heldendaad bewijst dat geen enkele hond te oud is om achtergelaten te worden (...)”, laten de baasjes via Twitter weten.
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • MARTINA HEREMANS

  Heremans Martina . Rust zacht lieve vriend .

 • Nathalie Clauwaert

  Heb hier echt zitten wenen, dat vele mensen zoals deze hond deden, zou het veel beter aan toe gaan in de wereld, rust zacht lieve vriend en waak van boven over je familie.

 • Wilma Buttiens

  veel sterkte aan de familie en zo ziet ge dat men meer heeft aan een dier dan aan een mens

 • Annelies Vandenbroeck

  Hier moet ik echt van wenen. Dit is hartverscheurend. De lieve schat is als een held over de Regenbrug gegaan. K zal vanavond een kaarsje voor Pete branden.

 • kevin peters

  Rip rust in vrede held,.