Held geeft jas aan zwerfhond tijdens sneeuwstorm

Wanneer de temperaturen onder het vriespunt duiken, kunnen zwerfhonden nergens naartoe. Ze moeten de natuurelementen buiten trotseren. Gelukkig zijn er ook nog mensen die mededogen tonen zoals deze held in Turkije. Hij gaf zijn jas aan een viervoeter tijdens een sneeuwstorm.

Ook in Turkije is men niet ontsnapt aan een stevige winterprik. Een man spotte in de stad Giresun een eenzame hond tijdens de vrieskou. Hij besefte meteen dat hij iets moest doen om te helpen. Dus gaf hij wat eten aan het dier. Maar daar bleef het niet bij.

Op beelden van de bewakingscamera is te zien hoe hij zijn jas uitdeed en die liefdevol over de viervoeter drapeerde.

De volgende dag bekeek de winkeluitbater de bewakingsbeelden en merkte de hartverwarmende daad van de held op. Hij postte de video op social media en al snel kon de bewuste man opgespoord worden. Het bleek om gemeentewerker Bülent Kalpakçioglu te gaan.

De man ontving een speciale oorkonde van de burgemeester voor zijn hartverwarmende daad.
Facebook De man ontving een speciale oorkonde van de burgemeester voor zijn hartverwarmende daad.

"Indien ik mijn jas niet had gegeven, dan zou mijn geweten geknaagd hebben", zei de man. "Terwijl wij warm binnenzitten, moeten deze honden immers buiten hun plan proberen te trekken."

Bülent kreeg van burgemeester Kerim Aksu een speciale oorkonde. "Met zijn hartverwarmende daad, heeft hij ons een les in menselijkheid gegeven", verklaarde de politicus. "Dieren zijn onze vrienden. Wij houden van alles en iedereen die deel uitmaakt van onze gemeenschap."