Haai doodt surfer (15) in Australië

Het incident gebeurde voor de kust van Wooli Beach (New South Wales).
Google Earth Het incident gebeurde voor de kust van Wooli Beach (New South Wales).
Een surfer (15) is om het leven gekomen nadat hij ernstig gewond was geraakt voor de oostkust van Australië. Getuigen vertelden de politie dat de tiener is aangevallen door een haai.

De politie in deelstaat New South Wales zegt dat de jongen bij Wooli Beach ernstige verwondingen opliep aan zijn benen. Andere surfers schoten hem te hulp en de tiener kon uiteindelijk aan land worden gebracht. Het lukte echter niet zijn leven te redden. De autoriteiten hebben uit voorzorg stranden in het gebied gesloten.

Het gaat al om het vijfde dodelijke slachtoffer van een haai dit jaar.  Vorige week nog overleefde een 36-jarige speervisser aan de oostkust een aanval niet en in juni werd een zestigjarige man doodgebeten door een drie meter lange witte haai. Drie anderen raakten dit jaar zwaargewond. Dat maakt 2020 nu al tot een van de dodelijkste jaren ooit voor surfers en zwemmers.  Haaien laten zich in deze tijd van het jaar vaker dicht bij de kust zien.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.