Groter, sterker, zwaarder: megahondenras steeds populairder, experts slaan alarm

Een Amerikaanse bully.
Thinkstock Een Amerikaanse bully.
Groter, sterker, zwaarder. Niet alleen onze auto, ook onze hond. In het dierenasiel van Genk bracht een koppel de eerste bully XXL binnen, een kruising tussen een pitbull, terriër en buldog. Megahonden worden steeds vaker vanuit de VS geïmporteerd. Een gevaarlijke trend, want ze horen hier niet thuis. "Gehoorzamen aan een baasje? Zijn ze niet voor gemaakt", zegt dierengedragstherapeut Dany Grosemans.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
100 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Kay van Gorp

  Elke hond kan dezelfde schade aanstichting, naar gelang opvoeding... honden blijven dieren en dus geen mensen met dezelfde intelligentie. Deze dieren beseffen amper wat ze wel en niet mogen. Honden moeten netjes en gedisciplineerd opgevoed worden, zo niet bent u niet geschikt voor eender welke hond... . Dus laat aub elke hond ter beschikking zijn voor adoptie! altijd die bange watjes die maar zagen...

 • ingrid mertens

  Een goede diervriendelijke opvoeding is heel belangrijk voor alle honden De juiste hond bij de juiste baas!

 • raf peeters

  @Hugo van de Velde,misschien eens ophouden hondenbezitters steeds aan te vallen ,laat nu net die zijn met hun steeds "MOET VERBODEN" worden die nog nooit een hond van dichtbij gezien hebben ,laat staan weten wat trainen ,opleiden van honden inhoud.Het is niet omdat je geen dierenvriend bent dat je anderen hun plezier aan dieren moet nemen,egoisme ten top ,wat ik niet moet ,moet een ander ook maar niet is steeds meer en meer de bemoeizuchtige maatschappij geworden.

 • Donald Deblaere

  Frans Dedokker. Ze zouden beter dit, ze zouden beter dat ? Zo kan men alles afbreken, want altijd kan men wel iets anders doen.

 • Etienne De Bondt

  Denk eerder dat er veel baasjes niet gemaakt zijn om honden te mogen hebben.