Grootste alligator ooit gevangen in VS weer terecht na ontsnapping tijdens overstroming

REUTERS
De grootste alligator die ooit gevangen is in de Verenigde Staten is weer terecht, na een ontsnapping bij het natuurpark Gator Country. Het enorme dier wist uit zijn verblijf te glippen tijdens de zware overstromingen die tropische storm Imelda ruim een week geleden veroorzaakte. Een paar kleinere alligators zijn nog steeds vermist.

Door de overstromingen kwam natuurpark Gator Country in de Texaanse stad Beaumont onder water te staan. Toen het parkpersoneel na de heftigste periode van de storm de dieren ging bekijken, ontdekte het dat Big Tex, die ruim vier meter groot is en zo'n 450 kilo weegt, verdwenen was.

Afgelopen weekend zakte het waterpeil steeds meer, waardoor het gigantische beest weer opgespoord kon worden. ‘Big Tex’ bevond zich in de buurt van een vijver, gelukkig nog wel op het terrein van Gator Country. Een paar kleinere alligators zijn nog spoorloos. Deze dieren zijn echter tam en gewend aan contact met mensen, “dus de inwoners van Beaumont lopen geen grote risico’s”, zo klinkt het. 

Bijzondere band

Een jonge vrouw die vorig jaar afstudeerfoto's maakte met Big Tex liet toen weten dat het enorme dier geen vlieg kwaad doet. De vrouw bouwde tijdens haar stage van een jaar in Gator Country een bijzondere band met het reptiel op.

“Het duurde een paar weken voordat hij me aardig begon te vinden”, zei ze over haar onwaarschijnlijke vriendschap. “Het is zoals met je hond: hij behandelt jou goed als jij hem goed behandelt. Hij is een van mijn beste vrienden hier.”

De vrouw en 'Big Tex'.
rv/Facebook De vrouw en 'Big Tex'.

Bekijk ook: Visser ontsnapt op het nippertje aan alligator

Bejaarde vrouw opgeschrikt door alligator in keuken
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • erik ramaekers

    Alligators zien mensen niet als voedsel in tegenstelling tot krokodillen.Er stierven de voorbije honderd jaar maar een twintigtal mensen door gators.In 2015 een tweejarige jongen die langs de oever stond te spelen,het kind werd na twee uur teruggevonden achtergelaten maar dus niet opgegeten.Het is een schrale troost voor de ouders van het ventje maar je hebt meer kans om door de bliksem te worden getroffen dan aangevallen te worden door een gator.