Griezelig wat deze visser allemaal uit diepzee haalt

Twitter/Instagram
Roman Fedortsov komt tijdens de uitoefening van zijn job in contact met de meest vreemde creaturen. De Rus treft ze aan in de diepzee waarvan geweten is dat ze nog vele geheimen herbergt. De foto's die hij op Instagram en Twitter post, tarten elke verbeelding. Achter zijn beelden gaat noeste arbeid schuil in een fascinerende dierenwereld.

Was de visser aan de Afrikaanse kust gebleven, dan was hij nooit tot een internetster uitgegroeid. Daar werkte hij aan het begin van zijn professionele leven op een trawler. Telkens hij een interessante vis tegenkwam, maakte hij er een foto van voor Instagram. Veel reactie kwam er toen niet.

Daarna trok Fedortsov opnieuw naar Moermansk, de Russische stad waar hij werd geboren en waar zijn familie leefde. Daar studeerde hij ook de richting visserij aan de universiteit. Sindsdien is de trawler 'Korund' zijn drijvende huis op zee. Drie maanden aan een stuk is hij telkens onderweg. De meeste tijd brengt het schip door op de Noordzee en de Barentszzee.

Instagram

Op een schip is een internetverbinding allesbehalve evident. Toen Fedortsov in september 2016 weer de haven van Moermansk binnenvoer, was zijn smartphone gevuld met foto's van merkwaardige wezens die meer dan 1.000 meter onder het zee-oppervlak leven en als bijvang in de netten van de 'Korund' belanden.

En dus begon de Rus fascinerende beelden van zijn bijzondere vangst op Instagram en Twitter te posten. Het werd een daverend succes. Al benadrukt de visser dat deze wezens zeker geen dagelijkse kost zijn maar eerder uitzonderlijk gevangen worden.

Instagram

Telkens opnieuw wordt er vol ongeloof gereageerd bij het bekijken van de kiekjes. Bijna niemand kan geloven dat dergelijke dieren die uit een film van Tim Burton lijken te stammen, echt bestaan. Het is een wonderlijke kennismaking met een intrigerende wereld waar we nog niet zo veel vanaf weten.

Instagram

Another strange sea creature. Надеюсь они еще попадутся... #рыбак #РоманФедорцов #фантастическиетвари #рыбалка #фото_с_борта_судна #instalike #insta #followme #like4like #love #instagood #photoofthed 2ay #beauty #beautiful #tbt #cute #happy #follow #picoftheday #instadaily #repost #fantasticbeasts #deepseafishing #deepsea #fishing #rare

942 Likes, 26 Comments - Роман Федорцов (@rfedortsov) on Instagram: "Another strange sea creature. Надеюсь они еще попадутся... #рыбак #РоманФедорцов..."

Hello! Another beauty fish from the depths of the sea. Привет! Очередная красотка с глубин. #рыбак #РоманФедорцов #фантастическиетвари #рыбалка #фото_с_борта_судна #instalike #insta #followme #like4like #love #instagood #photooftheday #beauty #beautiful #tbt #cute #happy #follow #picoftheday #instadaily #repost #fantasticbeasts #deepseafishing #deepsea #fishing #rare

1,112 Likes, 21 Comments - Роман Федорцов (@rfedortsov) on Instagram: "Hello! Another beauty fish from the depths of the sea. Привет! Очередная красотка с глубин. #рыбак..."