Ga naar de mobiele website
^ Top

Goudvisje met evenwichtsstoornis krijgt 'rolstoel'

Twitter @taylorndean
Een Amerikaanse dierenliefhebber heeft het leven van een goudvisje een stuk gemakkelijker gemaakt dankzij een "rolstoeltje" op maat. De vis lijdt een aan probleem met zijn zwemblaas, waardoor hij het moeilijk heeft om zijn evenwicht te bewaren.

Door de kwaal dreef het visje vaak bovenaan in de watertank, leunde hij naar de ene of andere kant, of draaide hij ondersteboven.

Taylor Nicole Dean uit San Antonio, Texas deelde het verhaal van de goudvis op Twitter. Haar vriend Derek werkt in een lokale aquariumwinkel in dezelfde stad en had haar in een sms'je over zijn creatieve interventie verteld: "Een klant kwam binnen met een goudvis met een permanent blaasprobleem, dus ik heb voor hem een rolstoeltje op maat gemaakt en hij is er gek op. Kon zichzelf niet rechthouden en zat vast aan de bodem. Nu niet meer!" schreef hij in het berichtje.

Aan Buzzfeed News vertelde Derek hoe hij het rolstoeltje bouwde: "Ik nam gewoon een luchtbuisje dat mensen normaal gezien in hun tank gebruiken en plaatste het rond het goudvisje. Ik voegde onderaan klepjes toe die dienst doen als een 'stoel' om hem omhoog te krijgen. Ik voegde gewichtjes toe aan de onderkant van de 'rolstoel' en iets bovenaan om hem drijvende te houden (piepschuim) en dan heb ik traag stukjes verwijderd tot ik het juiste drijfvermogen kreeg, zodat het makkelijk voor hem is om rond te zwemmen zonder het gevoel te hebben dat hij een rolstoel meesleurt."

Voor Derek is een goudvisje even waardevol als een hond. "Bekijk hen als de mopshonden van de viswereld," zegt hij. "Mopshondjes hebben unieke eigenschappen omwille van de manier waarop ze gefokt werden, maar het zorgt ook voor allerlei medische problemen - hetzelfde voor goudvissen!".

Meer over4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Kimberly Blocken

  Hallo Ik heb hier ook zo een visje wat hang jij onder aan voor gewicht ook piep schuim ?? Mvg kimberly

 • Cappu Cino

  Fantastisch!

 • Annelies Vandenbroeck

  Hoe lief. Velen zeggen t is maar een vis, maar t is een dier met gevoelens en dit bewijst het nogmaals.

 • Kevin Noël

  Prachtig.

Meld een bug