Gorilla Koko is de stem van de natuur. Dit is haar boodschap voor de mens

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
De beroemde gorilla Koko (44), die heeft geleerd om via gebarentaal te communiceren, heeft een belangrijke boodschap voor de wereldmachten en de mensheid in het algemeen: "Ik ben gorilla. Ik ben bloemen, dieren. Ik ben de natuur. Koko houdt van mens. Maar mens dom. Tijd dringt. Genees aarde. Help aarde. Bescherm aarde."

Laat één ding duidelijk zijn. Het prachtige dier is dan wel een ongelofelijk slimme klepper omdat ze onder andere via gebarentaal kan communiceren, de lieverd heeft natuurlijk geen kennis van wat er allemaal op deze aarde gebeurt en misloopt. Laat staan dat ze uit zichzelf (of nadat ze over de problemen werd 'geïnformeerd') er even haar milieubewust zegje over zou doen. Het videofragment is geregisseerd en het vele duidelijke knip-en-plakwerk is veelzeggend.

Maar laat ons dat even buiten beschouwing houden en naar de kern van deze video gaan. De Noé Conservation, met uitvalsbasis in Frankrijk, wilde met dit filmpje de natuur zelf eens aan het woord laten om een belangrijke boodschap over onze aarde de wereld in te sturen. Daar zijn ze met deze krachtige video wel in geslaagd, toch?  

De Noé Conservation schakelde Koko in voor een boodschap voor de wereldleiders en naties die op de grote klimaatconferentie COP-21 in Parijs tot een akkoord moesten komen om de opwarming van de aarde verder tegen te gaan. De video gaat nu pas echt viraal, als een belangrijke boodschap voor ons allemaal voor het nieuwe jaar.   

Koko krijgt al sinds ze één jaar oud is lessen in een speciale gebarentaal. Ze verstaat intussen duizenden woorden Amerikaans en Brits Engels. Het wondermooie dier heeft niet alleen bewezen erg pienter te zijn, ze stal ook al vele harten, onder andere dat van wijlen Robin Williams.

Volgens een woordvoerder van The Gorilla Foundation, de organisatie die meewerkte aan de video -en waar Koko sinds 1979 woont- staat één ding in ieder geval vast. "Door haar unieke vermogens is Koko een geweldige natuurlijke ambassadrice voor bedreigde diersoorten en de natuur in het algemeen."

Noé Conservation
Noé Conservation
Noé Conservation
Noé Conservation