Goed nieuws in Pairi Daiza: meisje krijgt als eerste van pandatweeling zwarte vlekjes

In een ludieke post op Facebook houdt Pairi Daiza ons op de hoogte van hun evolutie.
BSRagency BSR Agency In een ludieke post op Facebook houdt Pairi Daiza ons op de hoogte van hun evolutie.
De pandatweeling in Pairi Daiza stelt het goed. Zo laat het dierenpark ons zien in een ludiek bericht op Facebook. Het meisje van de tweeling krijgt zelfs al haar eerste zichtbare zwarte vlekjes. Bij haar broertje is het hierop voorlopig nog wat wachten. 

“Hoi vrienden, ik ben nogal geschrokken”, zo begint het hartverwarmende bericht van Pairi Daiza op Facebook. “Mijn lieve verzorgster Liu nam me in haar handen toen ze plots riep: “Het is zover, Baby Girl krijgt vlekken!” Ik dacht: hoezo vlekken? Gaan die eraf? Ik was meteen ongerust. Maar toen hoorde ik Liu zeggen: “Nog geen vlekken bij Baby Boy, hij is nog volledig roze.”

“We zijn de laatste dagen goed aangekomen”, zo klinkt het verder. “Mijn broertje woog 160 gram en weegt nu 220 gram. Ik woog 150 gram en weeg nu 219 gram. Hoewel we nog erg fragiel blijven, zijn onze verzorgers zeer positief. Mama zorgt erg goed voor ons en wanneer we slapen, kan zij een beetje uitrusten. Ze was erg moe na onze geboorte, maar ondertussen gaat het al beter met haar en is haar eetlust teruggekomen.”

De kleine panda’s zagen op 9 augustus het levenslicht. Normaal krijgen ze vanaf de zevende dag hun eerste zwarte vlekjes. De verzorgers ontfermen zich dag en nacht over de kleine diertjes.

Ook moeder panda is in de wolkjes met haar nieuwe kroost.
BSRagency BSR Agency Ook moeder panda is in de wolkjes met haar nieuwe kroost.
De verzorgers ontfermen zich dag en nacht over de kleine diertjes.
BSRagency BSR Agency De verzorgers ontfermen zich dag en nacht over de kleine diertjes.15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Devlaeminck

  Volgens een Brits onderzoek zouden varkens qua intelligentie op de vierde plaats staan na de mens, de mensaap en de dolfijn/walvis. Dus intelligenter dan en pandabeer. De biggetjes van een varken dienen om vet te mesten en op te eten. Kleine panda’s worden bijna gezien aan mensen. Hoe komt het dat mensen zo verschillend omgaan met dieren?

 • Saar Caron

  In het wild zou mama 9 kansen op 10 maar 1 jong opvoeden en het ander laten sterven. Pandaberen zijn nu eenmaal zo. In vele dierenparken moeten ze de jongen stiekem omwisselen zodat de moeder denktaar 1 jong op te voeden om verstoting tegen te gaan. Goed dat er projecten zijn om dieren te helpen maar correcte kennis is belangrijk.

 • Gerard Braeckmans

  Groot gelijk, Erwin Hyndrikx. We zien de realiteit niet meer. Ook het woordgebruik loopt de spuigaten uit. De zogenaamde 'verlieving' van alles. Er is geen moeder meer maar een 'mama', alles is 'leuk', niet mooi, aangenaam, genietbaar, enz. Een vrouw is een 'dame' geworden, alhoewel ik me daar vragen bij stel bij sommige individuen. En voor de rest is alles 'perfect', al draait het op vierkante wielen.

 • Frans Dedokker

  34euro voor een ticket, ronduit schandalig!!

 • Peggy Vandevelde

  Prachtige beelden. Zeer ontroerend en hartverwarmend. En een dikke pluim voor degenen die zich inzetten voor moeder panda en haar 2 pandababy's. Love it !