Gifstrooier aan het werk in hondenweide: 6 gehaktballen met slakkengif gevonden

VDV
Aan hondenlosloopzone Floreal in Lichtaart zijn vrijdag zes gehaktballen met slakkengif aangetroffen. De hondenliefhebbers die er komen roepen nu op om extra waakzaam te zijn, want er is een gifstrooier aan het werk. Er werd intussen klacht ingediend tegen onbekende.

Vrijdag werden door hondeneigenaars niet alleen de balletjes gevonden, maar ook bussen met het groen gif waren op het terrein achtergelaten. Voor de honden zijn de vergiftigde balletjes levensgevaarlijk en omdat ze her en der in het struikgewas van de twee hectare grote losloopzone verspreid lagen, zijn heel wat hondenliefhebbers ongerust.

Hun dier kan makkelijk een balletje opeten zonder dat ze het zien, omdat het nu éénmaal een losloopzone is. Waarom de voorlopig onbekende gifstrooier dit deed, daar heeft iedereen het raden naar. Bij de gemeente Kasterlee liep de voorbije jaren geen enkele klacht binnen over de hondenweide, en het domein bevindt zich ook niet meteen naast een woonwijk. 

De politie is dit weekend een onderzoek gestart. Wie iets verdacht opmerkt aan de hondenlosloopzone wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie regio Turnhout. 

VDV10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • J. Van Nazareth

  Wandel met jullie honden aan de leiband, zoals de wet voorschrijft, en er zullen plots minder hondenhaters zijn. Nu nog een kakje in een zakje en jullie mogen onze straat weer in.

 • Gregory Maurisse

  Onderzoeken ? Ze zijn te druk bezig met flitsen want de staatskas moet gevuld worden. They don t care

 • Danielle Roggeman

  Dierenbeul! Wat hebben die honden u misdaan?

 • Mauveke

  Leer u hond dat hij niks mag eten of drinken tijdens de wandeling

 • marie-jose Marie-José Anthonis

  Zwaar straffen dat is een dieren beul