Gezin vlucht uit huis vol agressieve spinnen

De veldtrechterspin lijkt op een gewone huisspin maar heeft langere poten en is niet schuw maar agressief.
kos De veldtrechterspin lijkt op een gewone huisspin maar heeft langere poten en is niet schuw maar agressief.
Een koppel met drie kinderen staat op het punt hun huis in het Engelse Bristol te ontvluchten omdat het vol agressieve, giftige spinnen zit. Vader Liam Forrester is al gebeten door één van de veldtrechterspinnen. Op zijn arm heeft hij een diepe geïnfecteerde wonde. Pas na drie maanden zal die genezen zijn.

Zijn partner Kirsty Garland kan de invasie van de spinnen niet meer aan en staat op het punt met haar kinderen bij familie in te trekken.

Kirsty (27) opende twee weken geleden de deur naar de zolder en een hele troep van de vreemde spinnen kwam haar tegemoet. Sindsdien heeft ze al zeker dertig spinnen doodgetrapt, maar ze blijven maar komen.

Invasie over heel Europa
Volgens experts mag de invasie niet verbazen. Spinnen hebben door het warme weer immers een heel goed jaar gehad. Als de temperatuur de komende weken daalt, zullen voordien ongeziene spinnensoorten naar verwachting over heel Europa in huizen binnendringen.

"Het lijken wel normale spinnen, maar dan op steroïden, ze deinzen nergens voor terug. Ik haat ze", verklaart de 27-jarige moeder. "Niemand durft nog op de zolder te gaan. Het zijn vreselijk gemene beesten. Vorige week zat er één in het bad, en toen ik er een pintglas over zette, vulden zijn lange poten het hele glas. Ze zijn niet bang van mensen, ze rennen naar je toe in plaats van te vluchten. Als je ze in een hoek drijft, bedreigen ze je met opgerichte poten".

"Hun lijven hebben een normaal formaat, maar die poten! Hun voorpoten zijn zo lang als je hand. Als we ze niet snel kwijtraken, ga ik verhuizen. Ik wil niet dat één van de kinderen gebeten wordt".

Agressief
"Hun beten doen de huid afsterven. De beet op de arm van mijn partner is vreselijk. Aanvankelijk voelde hij niets, maar toen begon het gif zich te verspreiden en nu heeft hij een krater in zijn arm waar de huid is afgestorven".

De veldtrechterspin (Tegenaria agrestis, 'hobo spider' in het Engels) ziet eruit als een gewone huisspin, maar ze zijn groter en hebben dikke, behaarde poten. Ze maken normaal zelden contact met mensen en maken fuikvormige webben. Terwijl de meeste spinnen vluchten wanneer ze door mensen worden benaderd, loopt de veldtrechterspin naar mensen toe. Hun beet zorgt ervoor dat het weefsel rond de beet afsterft. Slachtoffers klagen ook over barstende hoofdpijn en wazig zicht.

kos
Het spinnengif zorgt ervoor dat weefsel rond de beet afsterft.
Kos Het spinnengif zorgt ervoor dat weefsel rond de beet afsterft.