Gered katje dat als twee druppels water op baby Yoda lijkt, zoekt een warme thuis

De gelijkenis met baby Joda is treffend.
Humane Society of Rowan County De gelijkenis met baby Joda is treffend.
Maak kennis met Joy, een jong poesje dat eerder deze maand gewond en in slechte toestand werd aangetroffen ergens in Kannapolis, North Carolina. Met haar enorme oren, grote ronde ogen en kleine neusje lijkt Joy als twee druppels water op internetsensatie ‘baby Yoda’. Het hoeft dus niet te verbazen dat ook het katje zelf nu een echt fenomeen is geworden op sociale media. Eerst nog even genezen van een waslijst aan kwaaltjes, en dan kan Joy aan een goed baasje gekoppeld worden.

Het katje werd op 15 december op straat gevonden door een vrouw, met een grote lelijke wonde aan haar nek. Werd ze aangevallen door een dier, mishandeld door een vorig baasje of was ze betrokken bij een ongeval? De dierenartsen die haar behandelen, hebben er het raden naar. Wel zetten ze nu alles op alles om de kleine Joy te helpen genezen. Het beestje had ook verschillende andere problemen zoals onder meer een infectie aan de luchtwegen, darmparasieten en vlooien. Ze mist ook haar hoektanden. Haar verzorgers denken dat ze tussen 1 tot 2 jaar oud is.

Humane Society of Rowan County

“Ze doet het momenteel goed”, vertelt Nancy Rominger van dierenorganisatie Humane Society aan CNN. “Ze heeft nog een paar symptomen, maar ze wordt goed verzorgd door onze artsen. Het zal nog wel een tijdje duren voor ze er helemaal weer bovenop is.”

Ondanks haar pech en kwaaltjes is het unieke beestje heel braaf. “Ze knuffelt graag, is heel aanhankelijk en ongelofelijk lief”, zegt Nancy. “Haar ervaringen hebben haar niet veranderd in een gevaarlijke kat. Ze lijkt graag bij mensen te vertoeven en vindt het geweldig om bij iedereen op schoot te kruipen. Ze zal uiteindelijk een perfect huisdier voor iemand worden.” 

Humane Society of Rowan County

Een baasje vinden, dat lijkt alvast geen probleem te worden. Het verhaal en opvallende uiterlijk van Joy maken haar razend populair. Veel mensen hebben al contact opgenomen met de organisatie om de kattenversie van Baby Yoda - te zien in Star Wars-serie ‘The Mandalorian’ - te adopteren. 

Baby Yoda
Disney Baby Yoda
Humane Society of Rowan County
Cabarrus Animal Hospital3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gunther Mampaey

    Wat een mooi beestje, en inderdaad zoals Rayan hieronder poneert, dat ze de selectie maar streng doen. Het beestje verdient dat.

  • Rayan El Arami

    Onder die kandidaten zitten gegarandeerd een hoop mensen die zonder hier goed over na te denken gereageerd hebben. Hopelijk past het dierenasiel een strenge selectie toe.

  • Arend Donderbusser

    de gelijkenis is zeer ver gezocht