Gepeperde rekening voor aanrijden van met uitsterven bedreigde reuzenschildpad op Galapagoseilanden

Het schild van het reuzenschildpad raakte beschadigd.
Parque Nacional Galápagos Het schild van het reuzenschildpad raakte beschadigd.
Op de Galapagoseilanden heeft een buschauffeur een zware boete gekregen omdat hij met zijn voertuig een met uitsterven bedreigde schildpad had aangereden. Bij het ongeval werd het schild van de reuzenschildpad beschadigd. Het dier is nog in leven.

Het ging om een vrouwelijk exemplaar van de schildpaddensoort Chelonoidis porteri, een beschermde en met uitsterven bedreigde soort. De bestuurder van de autocar met toeristen kreeg een gepeperde rekening in de bus van 11.347,20 dollar, omgerekend ongeveer 10.298 euro, voor het ongeval dat zich voordeed op 21 november.

Na de aanrijding kwamen volgens lokale media zogenoemde rapid respons-teams van dierenartsen in actie.

Bijzondere flora en fauna

Op de afgelegen Galapagoseilanden, die sinds eind jaren zeventig tot het wereldnatuurerfgoed van Unesco behoren, ontwikkelde zich door de eeuwen heen een heel bijzondere flora en fauna. Onder de soorten die er voorkomen, zijn onder andere zeeleguanen, galapagoslandleguanen en darwinvinken. Daarnaast leven er ook meer dan tien ondersoorten van schildpadden, vaak slechts op één van de eilanden van de archipel op zo'n 1.000 kilometer voor de kust van Ecuador. 

Charles Darwin bezocht de eilanden in 1835. Veel van zijn denkwerk over het ontstaan van de soorten kwam hier vandaan.

Het schildpad wordt verzorgd door medewerkers van het Parque Nacional Galápagos.
Parque Nacional Galápagos Het schildpad wordt verzorgd door medewerkers van het Parque Nacional Galápagos.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Van Biesen

  Ha, Darwin, nog zo'n fantast die zich een breuk lacht in zijn graf sinds zoveel mensen in zijn evolutie theorie geloven, wetende dat het kop noch staart heeft. Als men beseft hoeveel wetenschap gebaseerd is op onbewezen theorieën, dan moet men zich de vraag stellen waarom we ze moeten geloven, is dat dan wetenschap of dogma?

 • Jean De Grande

  Ik hoop dat gij seffens ook eens per ongeluk over iets heen rijdt, anita. Hopelijk met een nog zwaardere straf. Daar wordt een gans gezin gebroodroofd voor een stom beest, per ongeluk dan nog. Had hij het gedaan om er soep van te koken zou ik het begrijpen.

 • Anita Billen

  Heel goed en een heel gepeperde rekening geven

 • Anita Billen

  Heel goed en een heel gepeperde rekening geven