Geen rendieren maar olifanten van de kerstman bezorgen pakjes aan Thaise schoolkinderen

Niet de kerstman en zijn rendieren brachten pakjes rond, maar wel vier olifanten gekleed in een vrolijke kerstoutfit.
AP Niet de kerstman en zijn rendieren brachten pakjes rond, maar wel vier olifanten gekleed in een vrolijke kerstoutfit.
In het Thaise Ayutthaya, een stad op nog geen 100 kilometer van Bangkok, hebben ze de westerse kersttraditie naar eigen hand gezet. Niet de kerstman en zijn rendieren, maar wel vier olifanten gekleed in een vrolijke kerstoutfit brachten pakjes rond in een lagere school. 

De olifanten deelden, al dansend, cadeautjes en snoep uit aan de scholieren. Daarnaast voerden ze ook nog enkele trucs uit die hen werden ingefluisterd door een zogenaamde mahout, de trainers van het naburige olifantenkamp. En de kinderen? Die keken met grote ogen naar de indrukwekkende dieren .

Thailand bestaat dan wel voor 98 procent uit aanhangers van het boeddhisme, de kersttraditie wordt al vijftien jaar gevierd in de school in Ayutthaya.

REUTERS
AP
AP2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • andre Dewilde

    Tina, al eens in Thailand geweest ?? Zoniet, dan begrijp ik je reactie. Zoja, dan was je niet bij de les toen je ginds was.

  • Tina Tilemans

    Een mooi voorbeeld van dierenmishandeling