Gedumpte hangbuikzwijntjes hebben nieuwe thuis gevonden na oproep op HLN.be

Jelle Houwen
Goed nieuws voor de twee gedumpte hangbuikzwijntjes. Na de oproep in deze krant en op HLN.be stond de telefoon bij de boswachters van Koekelare deze ochtend niet stil. En de twee dieren kregen goed nieuws; ze worden gered van de slachtbank en krijgen morgen al een nieuwe thuis.

"We hebben heel wat mensen gehoord die wilden informeren naar de varkentjes", zegt boswachter Koen Maertens. "Heel wat mensen vroegen info over de verzorging, de inenting en de keuring. Dat brengt toch nog wat kosten en papierwerk met zich mee wat enkele mensen deed afschrikken. Maar vrij snel kregen we hét verlossende telefoontje: iemand was zo aangegrepen door de oproep en heeft blijkbaar plaats te over."

"Ze zien alle extra zorgen ook zitten en dus worden de hangbuikzwijntjes morgen al naar hen gebracht. We zijn super tevreden dat het verhaal voor hen dankzij de oproep goed afloopt. Maar we doen nogmaals een oproep: mensen, weet welke dieren je in huis haalt en doe hen het leed van gedumpt te worden niet aan."

De nieuwe thuis van de varkentjes ligt in Veurne. Daar zullen ze rondlopen in een 2.000 vierkante meter grote weide en krijgen ze het gezelschap van twee andere biggetjes, schapen en tal van neerhofdieren.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johan roelands

  Van mij mag da gerust klaar gemaakt worden met kerstmis

 • Annelies Vandenbroeck

  Jong toch, altijd dat gehakketak op Weyts. T is de enige minister sinds decennia die ten minste iets doet voor de dierenrechten. Groenen en roden zitten enkel in met hun allochtoontjes. Waar is hun 'links' hart voor dieren? Nergens.

 • Pat

  Weyts zal ze wel komen ophalen

 • Guido De hornois

  Als dierenliefhebber kan ik maar niet begrijpen dat mensen zich niet eerst informeren alvorens een dier aan te schaffen. Bezint eer je begint.

 • Joke CH

  Goed zo voor de zwijntjes