GAIA en 'Carmen' trekken straat op tegen dierproeven voor schoonmaakproducten

PHOTO_NEWS
In de Brusselse Nieuwstraat heeft dierenrechtenorganisatie GAIA vandaag haar zomertournee tegen dierproeven voor schoonmaakproducten gelanceerd. Actrice Loes Van den Heuvel, bekend als Carmen uit "FC De Kampioenen", is ambassadrice van de campagne. Vanaf morgen is Vlaanderen aan de beurt.

Nu al geldt er een verbod op dierproeven voor cosmetica. GAIA roept zowel de Belgische als de Europese politici op om dat verbod uit te breiden naar schoonmaakproducten zoals afwasmiddelen en luchtverfrissers en hun ingrediënten.

"Het is perfect mogelijk om dierproefvrije schoonmaakproducten te ontwikkelen", zegt GAIA-directeur Ann De Greef. "Meer nog: ze bestaan al." GAIA roept de consument op om in afwachting van een verbod al over te schakelen op dierproefvrije schoonmaakproducten, waarvan het een lijst op haar website heeft gezet.

In de Nieuwstraat streek GAIA neer met tien professionele dansers die, gewapend met emmers en dweilen, hun choreografie opvoerden op de tonen van "I Want to Break Free" van Queen.

Ook actrice Loes Van den Heuvel, meter van verschillende dierenorganisaties, was van de partij: "Net als de dansers zijn wij vandaag met dode muizen en konijnen aan het kuisen", zegt ze. "Als beste kuisvrouw van Vlaanderen bij Balthazar Boma kon ik niet ontbreken."

Morgen trekt de campagne naar Antwerpen, en daarna naar Genk, Blankenberge, Leuven, Gent en Eupen. Samen met de Europese Coalitie voor de Stopzetting van Dierenproeven (www.eceae.org) lanceert GAIA een petitie om tot een Europees verbod te komen van de schoonmaakproducten, of het gaat om de eindproducten of de bestanddelen daarvan. In eerste instantie richt GAIA zich tot de gewestelijke regeringen in België.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

"Als beste kuisvrouw van Vlaanderen bij Balthazar Boma kon ik niet ontbreken."

Actrice Loes Van den Heuvel
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS