Fransman begraaft zijn hond levend

In het Franse Carrières-sur-Seine is een jongeman van 21 jaar aangehouden nadat hij zijn hond levend had begraven. Het dier, een grote Bordeauxdog, lag onder stenen in een veld en had een zak vol steenpuin rond haar nek. De man ontkent, maar zal zich voor de rechter moeten verantwoorden wegens dierenmishandeling.

Het was een hond van een omwonende die tijdens een wandeling met zijn baasje de ontdekking deed, aldus Le Parisien. Het baasje zag nog net de snuit van de begraven hond boven de grond uitsteken. Hij heeft het dier opgegraven.

"Het was een grote hond, een Bordeauxdog. Het dier lag onder stenen en aan de halsketting was een zak vol steenpuin vastgemaakt", aldus een bron dicht bij het onderzoek.

De politie werd verwittigd en kon op basis van de tatoeage van het dier al snel de eigenaar opsporen. De hond werd naar een dierenkliniek gebracht, waar ze kon gered worden. Haar leven is niet meer in gevaar.

De eigenaar van de hond verzette zich tegen de agenten en beweert dat het dier ontsnapt was. Dat is weinig waarschijnlijk gezien het dier aan artrose leed, zo meldt de krant. In maart volgend jaar moet de man zich voor de rechter verantwoorden voor dierenmishandeling.