Ga naar de mobiele website
^ Top

Fransen eisen maximumstraf voor man die hond levend begroef

De hond, een Franse Mastiff van tien jaar, had zijn eigenaar ingegraven tot haar hals. Om haar nek had ze een zak vol grind.
Facebook/ Pedro Dinis De hond, een Franse Mastiff van tien jaar, had zijn eigenaar ingegraven tot haar hals. Om haar nek had ze een zak vol grind.
De hond Athéna, een Franse Mastiff van tien jaar oud, was tot ingegraven en had aan haar halsband een zak vol grind.
Facebook/ Pedro Dinis De hond Athéna, een Franse Mastiff van tien jaar oud, was tot ingegraven en had aan haar halsband een zak vol grind.
Tienduizenden Fransen hebben een petitie getekend waarin wordt opgeroepen om de man die zijn hond tot aan haar kop had ingegraven, de maximale straf voor dierenmishandeling te geven. De 21-jarige eigenaar van de hond wordt beschuldigd van dierenmishandeling, waar tot twee jaar cel en boetes tot 30.000 euro op staan.

Dat meldt de Franse nieuwszender France24. De hond, een teefje genaamd Athéna dat al zeker 10 jaar oud is, werd afgelopen zaterdag gevonden in een bos even buiten Parijs in Carrières-sur-Seine.

Enkel snuit boven de grond
Het was de hond van een omwonende die tijdens een wandeling met zijn baasje de ontdekking deed, aldus Le Parisien. Pedro Dinis zag nog net de snuit van de begraven hond boven de grond uitsteken. Hij heeft het dier opgegraven. Aan haar halsband was een zak gevuld met grind gebonden, om te voorkomen dat ze zou loskomen.

Het baasje van Athéna beweert dat de hond is weggelopen, maar dat gelooft de politie niet. Athéna lijdt aan artritis. De man is gearresteerd. In maart volgend jaar moet hij zich voor de rechter verantwoorden voor dierenmishandeling. De hond werd verpleegd in een dierenkliniek en is aan de beterhand. Eerder berichten hadden het over een Bordeauxdog, maar Athéna is een Franse Mastiff.

De redder van de hond plaatste nog meer foto's van Athéna op zijn Facebookpagina.

Het was de hond van een omwonende die de ontdekking deed tijdens een wandeling in een bos niet ver van Parijs.
Facebook / Pedro Dinis Het was de hond van een omwonende die de ontdekking deed tijdens een wandeling in een bos niet ver van Parijs.Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug