Franse politie maakt jacht op dierenbeul die het op konijnen gemunt heeft

Facebook

De gendarmerie van het Franse Côtes-d’Armor heeft een gerechtelijk onderzoek geopend naar de dader van “een serie gruweldaden op konijnen” die als huisdier werden gehouden. Alle feiten zijn gepleegd in een viertal gemeenten in Bretagne, sinds eind augustus.

Getuigen

Een van de gemeenten is Minihy-Tréguier, waar minstens 7 dieren om het leven zijn gebracht. De andere 3 gemeenten zijn Langoat, La Roche-Derrien en Coatreven.


De lokale politie heeft op zijn Facebookaccount een oproep tot getuigen geplaatst. “Er zijn 15 gevallen vastgesteld en het gaat in totaal om een honderdtal dieren die bij 10 verschillende konijnenhouders koelbloedig zijn doodgeslagen”, heet het. (lees hieronder verder)

Gendarmerie des Côtes d'Armor

APPEL A TÉMOINS] : Série d'actes de cruauté contre des lapins domestiques. Depuis la fin du mois d'août, un individu s'introduit dans des propriétés privées du secteur de MINIHY-TRÉGUIER dans...

Beschreven wordt hoe sinds eind augustus iemand zich toegang verschaft tot de hokken en de deuren openzet, waarop de dieren koelbloedig worden doodgeslagen en achtergelaten.

Jean-Yves Fenvarc’h, burgemeester van Minihy Tréguier, spreekt van een psychose die is veroorzaakt door de gruwelijke feiten. “De slachtoffers”, zo zegt hij, “zijn bejaarde mensen die de dieren als hobby of als gezelschap houden.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Katja Schraudy

    Ocharme.