Ezel knabbelt aan wortelkleurige sportwagen: duizenden euro schade

McLaren/Thinkstock
De Duitser Markus Zahn (49) parkeerde zijn knaloranje McLaren Spider naast een weide in het Duitse Vogelsberg. De weide van ezel Fitus, en die had vorig jaar in september danige honger dat hij de sportwagen - met een prijskaartje van 310.000 euro - verwarde met een reuzenwortel en er zijn tanden in zette. De rechter vond de eigenaar van de ezel aansprakelijk voor 5.800 euro schade aan de auto.

De eigenaar van de ezel kan nog in beroep gaan. De politie vermoedt dat Fitus de McLaren 650S Spider verwarde met een wortel. De eigenaars van de ezel argumenteren dat Fitus misschien niet de dader was en dat meneer Zahn zijn auto niet op die plek had mogen parkeren.

"Ik keek in de achteruitkijkspiegel en zag een paar pluizige oren. Toen hoorde ik een vreemd geluid", getuigde Zahn aan de krant Bild. "Het geluid kwam van de ezel, die aan mijn bumper aan het knagen was". Zahn voegt er nog aan toe dat hij niet kwaad is op de ezel. Maar de schadevergoeding wil hij wel graag ontvangen.

De garage waar Zahn de auto kocht draaide op voor het leeuwendeel van de opgelopen schade, maar Zahn moest wel nog 5.800 euro betalen en die wilde hij laten vergoeden door Fitus' baasjes. Zahns verzekeringsmaatschappij weigerde immers tussenbeide te komen en stelde dat hij maar een betere parkeerplaats had moeten kiezen.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Apatride

  Zoals ze in de VS zeggen "more money than brains". Als je met zo'n dure sportwortel rondrijdt moet je wel opletten waar je die parkeert. Een paard heeft ook de antenna van mijn wagen afgebeten toen ik op een boerderij was....Eigen schuld

 • Bart Denanon

  Ola, hoeveel zou de franchise zijn? ;)

 • Pasta Ravioli

  Ja spijtig genoeg was het gene ezel die goud kon schijten. Ik vind wel dat de ezel vrijuit moet gaan want dit is net hetzelfde geval als een stier een rode lap voorhouden. Die rechter moet ook dringend naar belgië verhuizen want dan valt hem niet zo hard op met zijn stupide verdicten.

 • Teek Itizie

  Typisch hoe mensen verhalen verzinnen en uitblazen : Cyprian Baillet waar lees je in het artikel dat de auto op een parking was??? Ik lees naast een weiland! Als je een wagen van 310.000 euro kan betalen dan zal de 5.800 geen probleem moeten zijn. Ik hoop Mr. Zahn dat uw karma snel komt!

 • raf peeters

  Meneer met 310000 euro wagen heeft dus zeer weinig kennis van dieren,had hij het gehad dan had ie daar niet geparkeerd .