En dan zit deze spin plots op je raam

.
Reddit/Pomohomo82 .
Een man uit het Australische Marrickville nabij Sydney kreeg gisteren bezoek van deze gigantische spin. Hij nam er een foto van en die gaat nu snel viraal. “Mijn kat schrok zelfs toen de spin op mijn raam sprong.”

Jachtkrabspinnen zijn van de grootste spinnen ter wereld en hun spanwijdte kan reiken tot meer dan 30 centimeter. Ze zijn niet giftig, maar wel heel snel. Zo kunnen ze gemakkelijk van richting veranderen wanneer ze op een prooi jagen. Daarnaast jagen ze veel Australiërs de stuipen op het lijf. Deze keer sprong deze kanjer op het raam van een man uit Sydney.

De man nam meteen een foto van het beest en zette hem op sociaalnetwerksite Reddit. Het dier verraste de bewoners van het huis door plots op het raam te springen, zelfs de kat schrok zich een hoedje. De spin bleef enkele uren op het raam zitten terwijl de bewoners naar tv keken.

De maker van de foto is niet van plan om de spin weg te jagen. “We hebben een tuin met bomen, daar kan hij zich uitleven en alle insecten opeten”, zegt hij.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eida Lam

  Schat, breng de vlammenwerper eens?

 • Daniel Patteet

  Toch vreemd dat zoveel mensen bang hebben van spinnen.Ok,het zien er akelige diertjes uit maar de angst voor spinnen is héél vaak ongegrond.Om van die angst af te geraken nam ik als kind een tarantula in mijn handen.Ik heb er nooit meer angst van gehad.Als ik nu een spin(neke)tegen kom,zet ik ze gewoon op een plek waar ze goed insecten kunnen vangen..Spinnen.mag je nooit doden.Zonder hun zou deze wereld er wel degelijk akelig uitzien.

 • lindsey clauw

  We hebben spinnen nodig. Maar als een aracnofobiac zou ik met deze toch heel erg bang zijn. Er zou iemand moeten komen om ze zover mogelijk weg te doen..

 • billy brenders

  Wat een idioten reacties, een spin verdient het ook om te leven en doet niemand kwaad. Wie zijn wij om dit beest te doden in zijn natuurlijke omgeving.

 • Francois Geerts

  Als we nog een paar zomers zoals deze hebben mogen we deze hier ook wel verwachten.