Eiland rouwt om dood van Trevor, de “eenzaamste eend ter wereld”

Trevor, de "eenzaamste eend ter wereld" op Niue.
Facebook/Trevor the Duck - Niue Trevor, de "eenzaamste eend ter wereld" op Niue.
Trevor, ‘s werelds “eenzaamste” eend, is recent onzacht aan z’n einde gekomen. Sinds vorig jaar leefde Trevor op een afgelegen eiland in de Stille Oceaan, waar hij al snel een plaatselijke beroemdheid werd. Hij was immers de enige van zijn soort op het eiland. 

De wilde eend streek vorig jaar tijdens een storm neer op het piepkleine eiland Niue, zo’n 4.000 kilometer verwijderd van de Australische kust. Niemand weet precies hoe hij daar terechtkwam. Mogelijk is hij door de sterke windstoten naar het eiland gevlogen of geblazen. Hij werd ‘Trevor’ gedoopt, naar de Nieuw-Zeelandse politicus Trevor Mallard.

Op Niue leefde Trevor bij een poel langs een weg, waar hij regelmatig werd gevoerd door de lokale bevolking. En als de brandweer zag dat het water opdroogde, werd Trevors plas weer bijgevuld. 

De lokale brandweer vult Trevors poel aan.
Facebook/Trevor the Duck - Niue De lokale brandweer vult Trevors poel aan.

“Fantastische ambassadeur”

Trevor verzamelde een schare fans die zijn dagelijkse bezigheden volgden via een pagina op Facebook. Daar werd op vrijdag ook zijn onfortuinlijke dood bekendgemaakt. De eend werd doodgebeten door honden. 

Er kwamen al snel tientallen reacties op het nieuws. “Trevor was maar een nederige eend, (...) maar zal door velen herinnerd worden”, klinkt het . “Wat een fantastische ambassadeur voor Niue ben je geweest”, schrijft iemand anders. En nog: “Donald Duck zou trots op je zijn geweest.” 

Wanhopig

In de korte tijd dat de eend op Niue leefde, had hij wel enkele “vriendjes” op het eiland, waaronder een haan, een kip en een weka, een inheemse vogelsoort. “De haan, kip en weka zagen er een beetje wanhopig uit vandaag, rondlopend bij de bijna droge plas”, zegt Rae Findlay, die de Facebookpagina onderhield, tegen de BBC.

Trevor met z’n “vriendjes”.
Facebook/Trevor the Duck - Niue Trevor met z’n “vriendjes”.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ingrid mertens

    RIP arm dier

  • Philomena Vanderweyen

    Rust zacht lieve eend.