Eerste ooievaarsjongen geboren in Zwin Natuur Park

Ooievaarsnesten in het Zwin.
Benny Proot Ooievaarsnesten in het Zwin.
In het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist zijn vandaag twee ooievaarsjongen geboren. Het gaat om de eerste twee jongen van het seizoen. Dat meldt de provincie West-Vlaanderen. 

En het zal niet bij twee blijven, want dit jaar zijn er dertien ooievaarsnesten ingenomen. Naar verwachting zal een twintigtal jongen opgroeien in het Zwin. Sinds begin april zijn alle koppels beginnen te broeden. De broedduur bedraagt ongeveer 33 dagen. 

De eerste dagen zullen de jonge ooievaars moeilijk te zien zijn, omdat ze afgeschermd worden door de ouders. Bovendien worden ze ook onder de vleugels van de ouders warm gehouden. Maar binnenkort zullen ze makkelijker te spotten zijn vanop de ooievaarstoren in het vernieuwde Zwin Natuur Park. Van donderdag 10 tot en met zondag 13 mei, tussen 10.30 en 16.30 uur, staat een gids klaar aan de ooievaarstoren om uitleg te geven over de jonge ooievaars. 

Zwin Natuur Park

Het wachten op de jonge ooievaars is voorbij: op 4 mei werden op één van de nesten de eerste 2 jongen gezien! Ze bevinden zich op één van de nesten voor de ooievaarstoren. In hun eerste levensdagen...
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rayan El Arami

    Ooievaarstoren? Man, laat die beesten toch gewoon met rust en sluit de omgeving af in plaats van de massa te lokken.