Ga naar de mobiele website
^ Top

Een gruwelijke wonde van stropers wordt olifant bijna fataal, maar moedige dierenvrienden grijpen in

screenshot
In Oeganda hebben documentairemakers gefilmd hoe medewerkers van een nationaal park een olifant redden die levensgevaarlijke verwondingen had opgelopen door een strop van stropers.

Verity White en haar ploeg waren in het Murchison Falls National Park aan het vastleggen hoe een giraf verdoofd zou worden door medewerkers van de dienst wildbeheer. Toen ze de mankende olifant opmerkten, besloten ze het dier te helpen.

Dat was geen simpele opdracht, want de koe stond in de buurt van water. Te gevaarlijk om te verdoven, dus riskeerden medewerkers hun leven om de olifant op een veilige afstand te dwingen. Dat lukte, waarna de olifant werd bedwelmd en de wonde kon worden schoongemaakt. En of dat nodig was: ze zat al vol maden.

Het is niet duidelijk wanneer de beelden werden gemaakt.
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • lodewijk maesen

  top top top gedaan voor dat beest! respect voor hun werk

 • Am G

  Ik word zo moedeloos bij regelmatig terugkerende beelden van dierenmishandeling. Wat voor beesten doen zoiets toch. Goed en hoopvol dat er ook nog mensen zijn die dergelijke beestigheden bestrijden en de gekwetsten verzorgen, echt bewondering en respect voor hen.

 • Thorgal Aegirsson

  Wanneer gaat men eens écht optreden tegen stropers?! Wanneer gaan de aziatische landen eens écht hun verantwoordelijkheid opnemen?!

 • danny janssens

  Wanneer worden straffen van bedreigde diersoorten in verhouding van de bedreiging uitgesproken. Levenslange opsluiting als het moet. Strafvermindering enkel toegestaan als de ondernemer kan worden gevat. Dat zou pas een statement zijn. En één die werkt.......

 • Annelies Vandenbroeck

  Super van deze mensen, dat is dierenliefde.

Meld een bug