Een bucketlist voor honden: deze 7 dingen moet je zeker eens doen met jouw viervoeter

Getty Images
Weet je niet wat gedaan met jouw hond op een luie zondagmiddag? Dan kan het boek “Mijn hond & ik: 200 dingen die je moet gedaan hebben met je allerliefste viervoeter” van schrijfster en hondenvriend Steffi Verjans (29) wel van pas komen. Verjans heeft een heuse bucketlist opgesteld, wij zetten de zeven leukste ideeën op een rijtje.

Van samen lui zijn tot de meest intense herfstwandeling, en alles daar tussenin. Verjans, die zelf acht honden heeft, heeft een jaar gewerkt om de bucketlist samen te stellen. Haar reden om dit boek te schrijven is eentje die elke hondenvriend zal begrijpen: “Het leven met onze honden zal altijd te kort zijn”, zegt ze. “Daarom is het belangrijk dat we elk moment samen benutten.”

Misschien is niet elke tip in het boek iets voor jou of jouw huisdier (in een bubbelbad kruipen met die harige viervoeter is voor sommigen mogelijk wat te veel gevraagd), maar deze zeven ideeën zijn alleszins de moeite om te doen samen met Bobby of Bobientje.

1. Al ooit gehoord van agility? Je hond moet zo snel mogelijk een foutloos parcours kunnen afleggen. Dit parcours bestaat uit verschillende hindernissen. Fun gegarandeerd!

2. Osteopathie! Osteo-watte? Wel, het kan zeer nuttig zijn naast de klassieke dierengeneeskunde. Het is een geneeswijze die ervan uitgaat dat een verminderde beweeglijkheid van lichaamsstructuren een nadelige invloed heeft op de algemene gezondheid. Iets om in het achterhoofd te houden wanneer je hond zich minder lekker voelt...

3. Neem je hond mee naar je werk - het zou je stressniveau verlagen.

4. Heb je pas een pup in huis? Organiseer dan een puppyborrel en nodig hondenvriendjes uit. De baasjes mogen ook meekomen... Geen pup in huis maar heb je net wel een oudere hond gered? Top! Organiseer dan een “welkomsdrink”!

5. Bezoek een plaats waar je hond kan loslopen. Berg dus je leiband op en geniet er samen van! Lijn wel je hond onmiddellijk terug aan wanneer je mensen, andere dieren of andere honden ziet aankomen.

6. Voor diegenen die wat van avontuur houden: ga samen een berg beklimmen en geniet van het uitzicht! Té avontuurlijk? Zoek dan een kleiner exemplaar om te beklimmen.

7. Kamperen in een mooie en groene omgeving met je beste vriend. Wat wilt een mens (en hond) nog meer?

Getty Images

Met de opbrengst van het boek wil Verjans haar eigen vzw Farm Flora opstarten. Met Farm Flora zal de schrijfster mishandelde en verwaarloosde dieren opvangen. Het boek kan online besteld worden
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Horatio Vantorre

  Wij doen ELKE DAG vele dingen samen. Soms gewoon frietjes eten en lui zijn. Soms samen poetsen ( ik poetsen zij kijken ) soms samen wandelen heel ver, altijd bijna samen op reis. Wij hebben dan ook een onverbrekelijke band jazeker.

 • Ronny Severeyns

  Bucketlist? Misschien voor mensen die te lui zijn om hun hond gewoon uit te laten. Voor zij die hun trouwe vriend graag zien is dit minstens wekelijkse kost. Elk weekend zat ik met mijn hond in de bossen. Hij liep altijd los, vaak de volle 20km, heeft op begrtoppen gestaan van +2000m, ging altijd mee op vakantie. Enkel die flauwe 'puppyborrel' zever heb ik over geslaan. Het resultaat is een band die nooit stuk zal gaan, en een oneindige dankbaarheid van mijn wollige vriend.

 • mignon mignon

  Leuk,hebben een puppy van 5 maand.zal zeker van pas komen het boek

 • FILIP COUVREUR

  Heb het boek besteld......dieren zijn je beste vriend......altijd blij ,jammer dat ze niet kunnen praten

 • Juliette Francois

  Elk initiatief om dieren te helpen, is een opsteker!