Duizenden dieren onderschept bij internationale actie tegen dierensmokkel, Interpol deelt beelden van de buit

Bijna 600 mensen opgepakt

Eén van de beelden vrijgegeven door Interpol: dit leeuwenwelpje werd ontdekt door de douane in India. Het was vanuit Bangladesh onderweg naar het Verenigd Koninkrijk.
AP Eén van de beelden vrijgegeven door Interpol: dit leeuwenwelpje werd ontdekt door de douane in India. Het was vanuit Bangladesh onderweg naar het Verenigd Koninkrijk.
Bij een internationale actie tegen smokkel van wilde dieren, planten en producten van beschermde fauna en flora hebben autoriteiten vorige maand wereldwijd duizenden dieren onderschept. Bij de actie werden ook bijna 582 verdachten ingerekend, meldt Interpol vandaag.

De internationale politieorganisatie coördineerde de actie in 109 landen samen met de Werelddouaneorganisatie (WCO). 

Bijna 10.000 schildpadden

Politie en douane onderschepten op een maand tijd onder meer 23 levende apen, 30 katachtigen, meer dan 4.300 vogels, bijna 10.000 schildpadden en zowat 1.500 andere reptielen. Agenten en douaniers hielden ook onder meer 440 olifantentanden, meer dan een half ton aan ivoren objecten en 2.550 kubieke meter hout en 2.600 planten tegen.

Verschillende netwerken die online handelden in illegale producten werden opgerold. Komende weken en maanden kunnen nog arrestaties volgen, aldus Interpol.

Een wit tijgerwelpje onderschept in Mexico.
Interpol Een wit tijgerwelpje onderschept in Mexico.
4.100 schildpadden aangetroffen in Rusland
Interpol 4.100 schildpadden aangetroffen in Rusland
Vogels in beslag genomen in India.
Interpol Vogels in beslag genomen in India.
Een schildpad gered in Ecuador.
AP Een schildpad gered in Ecuador.
Een vogel in beslag genomen in Chili.
AP Een vogel in beslag genomen in Chili.
Krokodillenhuid ontdekt in Engeland.
AP Krokodillenhuid ontdekt in Engeland.
Olifantenslagtanden gevonden in Kenia.
Interpol Olifantenslagtanden gevonden in Kenia.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Triene Despriet

    Ik heb hier geen woorden voor !!! Geld geld geld en dieren moeten dit bekopen ?!!! Mijn hart bloed v medeleven met die levende dieren die zo slecht worden behandeld door beesten v mensen/mannen. Proficiat ad organisatie die dit blootlegt !!!

  • Mike Stevens

    en nu? verdwijnen die allemaal achter de tralies voor minstens 20 jaar, voor al het leed en de horror die ze hebben aangericht in het dierenrijk? nee, waarschijnlijk niet...fauna is niet echt van belang voor onze domme regeringsleiders, criminelen berechten ook niet (Justitie, wat is dat?),effectief bestraffen ook niet. Laten we het prachtige dierenrijk maar uitbuiten, zolang we kunnen...het brengt geld op, denken ze dan...maar ze vergeten dat ecotoerisme minstens 1000 keer meer opbrengt

  • Jan Verstrepen

    Prachtig werk en nu straffen en nog eens straffen en vooral de opdrachtgevers aanpakken.