Duif krijgt 15 centimeter lange nagel door kop, maar overleeft

Boterman
In het vogelopvangcentrum van Beernem zit een duif waarvan de kop doorboord werd met een 15 centimeter lange nagel. "Het is een mirakel dat ze nog leeft", klinkt het in het centrum.

De gespietste duif werd gevonden aan een bedrijf in Marke. "Wellicht werd ze geraakt door middel van een blaaspijp", zegt Ine De Roo van het vogelopvangcentrum dat de duif vorige week woensdag ging ophalen. "Een werknemer van het bedrijf had ons gebeld omdat ze een gespietste duif zagen zitten die tegen het raam was gevlogen. Het was serieus schrikken."

Koker met naald
"Wonder boven wonder zijn geen vitale organen geraakt. Enkele millimeters naar links of rechts en ze was morsdood." De koker met de naald miste op een haar na de oogjes en hersenen. We hadden verwacht dat we de duif zouden moeten euthanaseren, maar dat bleek niet het geval. Ze zit nu nog altijd in een hok bij ons en herstelt goed. Ze eet weer zelfstandig. Wellicht kunnen we ze snel weer vrijgelaten." Wie achter de mishandeling zit, is niet bekend. "Hopelijk beseft de persoon wat voor een dierenbeul hij of zij is."

Boterman
Boterman